Aperitive

Ouă ochiuri. Șase moduri de preparare

Oare cui nu-i plac ouăle ochiuri la mic dejun? Nouă ne plac tare mult, alături de brânzeturi sau bacon afumat și ne-am gândit să vă ispitim cu șase moduri de preparare pentru ouă ochiuri. Sunt metode pe care le-am experimentat de-a lungul timpului și toate ne-au încântat.

Și rețetele de omletă le adorăm la mic dejun. Ca și ouăle ochiuri și omletele se pot prepara în diverse moduri. Dintre acestea vă recomandăm rețeta de omletă cu ceapă verde și ciuperci. Aceasta este o rețetă pe care o preparăm în special primăvara când apare ceapa verde. Din aceeași categorie, mai puteți încerca rețeta de omletă cu ciuperci și cașcaval. Servită cu roșii proaspete și mult pătrunjel, ingredientele se combină într-o armonie perfectă de gusturi și culori.

Citește și: Ce efecte benefice are consumul de ouă fierte pentru organism

Rețetă de ouă ochiuri. Șase moduri de preparare

Pentru cele șase moduri de a prepara ouăle, mai aveți nevoie de câteva legume proaspete, de chifle și avocado. Rețetele se prepară la cuptor, într-un timp relativ scurt, iar rezultatele sunt peste așteptări de bune. Bineînțeles că pe lângă ingredientele simple din rețete mai puteți adăuga la masă și altele, cum ar fi cârnații, legumele proaspete, murături, salate, ce dorește fiecare.

Rețetele de mic dejun sunt simple și rapide, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor. Găsiți pe blog o întreagă colecție de rețete de gustări, sau de mic dejun, atât la secțiunea ”Aperitive” cât și la secțiunea ”Rețete de bază”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și cele șase moduri de preparare pentru ouă ochiuri.

Colaj de poze cu cele șase moduri de preparare a rețetelor de ouă ochiuri

Gătește Ouă ochiuri. Șase moduri de preparare

Colaj de poze cu cele șase moduri de preparare a rețetelor de ouă ochiuri

Ingrediente

 • ouă
 • roșii
 • ardei
 • cartofi
 • ciuperci
 • chifle
 • avocado
 • brânză
 • bacon
 • ceapă verde
 • verdeață: pătrunjel, mărar
 • salată verde
 • sare și piper
 • busuioc
 • rozmarin

Mod de preparare

Șase metode de preparare pentru ouă ochiuri

Ouă ochiuri în cupe de roșii

Pentru această metodă aveți nevoie de roșii mari, cărnoase, sare, piper, busuioc sau rozmarin. Se taie un capac de la roșii, cel de la cotor, iar cu o linguriță se scobesc roșiile de partea cu semințe. Miezul roșiilor se toacă și se pune la baza vasului în care se coc roșiile cu ouă. Se amestecă cu sare, se adaugă puțin ulei de măsline, sau de floarea soarelui și o crenguță de rozmarin, sau cimbru. În cupele de roșii se adaugă ouăle și se așază în vasul cu sos de roșii. Se dă vasul la cuptorul încins la 200 de grade, pentru 10-12 minute, atât cât să se închege albușurile.

Sau, se pot prepara roșiile cu ouă în forme de brioșe, atunci când dorim să pregătim o cantitate mai mare.

Ouă ochiuri în cupe de cartofi

Această metodă necesită mai întâi fierberea, sau coacerea cartofilor. Apoi se taie cartofii în jumătăți, pe lungime, se scobesc de miez, lăsând margini de 5 mm grosime, iar miezul se amestecă cu brânză sărată. Se mai adaugă o parte din miezul de cartofi amestecat cu brânză în cupele de cartofi și se sparg ouăle în interior. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade Celsius. Cartofii umpluți cu ouă se servesc presărați cu rondele de chives sau de ceapă verde.

Ouă ochiuri în cupe de ciuperci

Pentru această metodă, mai întâi se frig ciupercile pe un grill, sau la cuptor, doar până se deshidratează ușor și se formează lichid în interior. Se scurg de lichid, se adaugă în interior bucățele mici de bacon și se sparg ouăle. Se dau la cuptor pentru 10 -12 minute, sau până se încheagă albușurile. Se servesc presărate cu verdeață.

Ouă ochiuri în cupe de ardei

Se îndepărtează un capac de la ardei, se curăță de semințe și nervuri și se umplu pe jumătate cu brânză sărată amestecată cu ceapă verde, și mărar. Se sparg ouăle în interior și se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade. Se servesc presărate cu verdeață.

Ouă ochiuri în cupe de avocado

Ca și la variantele cu legume, se taie avocado în două, se scobește o parte din miez, atât cât să încapă ouăle. Se presară pe deasupra bucăți mici de bacon și se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade. Se servesc presărate cu verdeață.

Ouă ochiuri în chifle

Metoda chiflelor este cea mai simplă. Se taie un capac de la chifle, se scobesc de miez lăsând o margine de 5-6 mm și se umplu pe jumătate cu brânză amestecată cu ceapă verde, sau cu bucăți de bacon. Se adaugă ouăle și se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200de grade. Se servesc presărate cu verdeață.

Să vă fie de folos!