Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană

Tochitură dobrogeană

75 min

mediu

8 portii

De obicei preparăm această Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană după Crăciun, cu carne proaspătă de porc, dar merge la fel de bine în orice sezon.

Este una dintre mâncărurile noastre preferate și nu o refuzăm nicicând.

Combinația de carne în sos de bulion cu mămăliguță, ouă ochiuri și brânză telemea, sărată, este demențială.

Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană

Vă mai recomand și Rețeta Polenta taragna, foarte interesantă și gustoasă!

Polenta taragna

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 lingură untură de porc
  • 250 ml vin alb, demi dulce
  • 4-5 căței de usturoi
  • 250 ml suc de roșii
  • 100 gr bulion de roșii
  • 1 linguriță boia de ardei, afumată
  • 2 foi dafin
  • sare și piper
  • Pentru servit:
  • mămăliguță
  • ouă ochiuri
  • brânză telemea, sărată

Mod de preparare

Iată cum preparăm noi delicioasa Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană!

Tăiem carnea de porc în bucăți mai mici, aproximativ egale și presărăm peste ele puțină sare și puțin piper, proaspăt măcinat. O amestecăm bine și o lăsăm la rece 30-40 de minute.

Punem untura într-o tigaie adâncă și adăugăm carnea. O preparăm la foc mai intens, până își schimbă culoarea.

Adăugăm vinul și fierbem carnea până se evaporă tot alcoolul.

Apoi, adăugăm bulionul și sucul de roșii, 2 foi de dafin, usturoiul tocat mărunt și boia de ardei.

Amestecăm bine carnea cu sosul, acoperim tigaia și lăsăm tochitura să fiarbă la foc încet 15-20 de minute.

Dacă nu are suficient lichid, putem să mai adăugăm o ceașcă cu apă fierbinte.

Între timp, pregătim mămăliguța, ouăle ochiuri și răzuim brânza.

Servim tochitura cu mămăliguță caldă, peste care adăugăm un ou ochi și presărăm brânza răzuită, deasupra.

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.