Gătește Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană
Timp de preparare
75
Nivel
mediu
Porții
6

Ingrediente
- 1 kg pulpă de porc
- 1 lingură untură de porc
- 250 ml vin alb, demi dulce
- 4-5 căței de usturoi
- 250 ml suc de roșii
- 100 gr bulion de roșii
- 1 linguriță boia de ardei, afumată
- 2 foi dafin
- sare și piper
- Pentru servit:
- mămăliguță
- ouă ochiuri
- brânză telemea, sărată
Mod de preparare
Iată cum preparăm noi delicioasa Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană!
Tăiem carnea de porc în bucăți mai mici, aproximativ egale și presărăm peste ele puțină sare și puțin piper, proaspăt măcinat. O amestecăm bine și o lăsăm la rece 30-40 de minute.
Punem untura într-o tigaie adâncă și adăugăm carnea. O preparăm la foc mai intens, până își schimbă culoarea.
Adăugăm vinul și fierbem carnea până se evaporă tot alcoolul.
Apoi, adăugăm bulionul și sucul de roșii, 2 foi de dafin, usturoiul tocat mărunt și boia de ardei.
Amestecăm bine carnea cu sosul, acoperim tigaia și lăsăm tochitura să fiarbă la foc încet 15-20 de minute.
Dacă nu are suficient lichid, putem să mai adăugăm o ceașcă cu apă fierbinte.
Între timp, pregătim mămăliguța, ouăle ochiuri și răzuim brânza.
Servim tochitura cu mămăliguță caldă, peste care adăugăm un ou ochi și presărăm brânza răzuită, deasupra.
COMENTARII