Mâncăruri cu carne

Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană

De obicei preparăm această Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană după Crăciun, cu carne proaspătă de porc, dar merge la fel de bine în orice sezon.

Este una dintre mâncărurile noastre preferate și nu o refuzăm nicicând.

Combinația de carne în sos de bulion cu mămăliguță, ouă ochiuri și brânză telemea, sărată, este demențială.

Iar dacă mai adăugăm și ceva carne afumată, sau cârnați de casă afumați, deliciul va fi maxim.

Yummy, închipuiți-vă cum ar fi cu carne de la oala cu untură! Deja am curcubeu pe cerul gurii și mai este destul până la Crăciun.

De data aceasta am preparat această Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană la modul simplu, clasic.

 

Vă mai recomand de pe blog și Rețeta Polenta raragna foarte interesantă și gustoasă!

Tot din categoria rețetelor cu mămăliguță vă mai recomand și: Rețeta de ciulama de ciuperci

Dar, destul de des mai preparăm și această Rețetă de mămăligă cu ceapă verde și cârnați la tigaie.

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană

Gătește Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană

Timp de preparare

75

Nivel

mediu

Porții

6

Tochitură dobrogeană

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 lingură untură de porc
  • 250 ml vin alb, demi dulce
  • 4-5 căței de usturoi
  • 250 ml suc de roșii
  • 100 gr bulion de roșii
  • 1 linguriță boia de ardei, afumată
  • 2 foi dafin
  • sare și piper
  • Pentru servit:
  • mămăliguță
  • ouă ochiuri
  • brânză telemea, sărată

Mod de preparare

Iată cum preparăm noi delicioasa Rețetă tradițională de Tochitură dobrogeană!

Tăiem carnea de porc în bucăți mai mici, aproximativ egale și presărăm peste ele puțină sare și puțin piper, proaspăt măcinat. O amestecăm bine și o lăsăm la rece 30-40 de minute.

Punem untura într-o tigaie adâncă și adăugăm carnea. O preparăm la foc mai intens, până își schimbă culoarea.

Adăugăm vinul și fierbem carnea până se evaporă tot alcoolul.

Apoi, adăugăm bulionul și sucul de roșii, 2 foi de dafin, usturoiul tocat mărunt și boia de ardei.

Amestecăm bine carnea cu sosul, acoperim tigaia și lăsăm tochitura să fiarbă la foc încet 15-20 de minute.

Dacă nu are suficient lichid, putem să mai adăugăm o ceașcă cu apă fierbinte.

Între timp, pregătim mămăliguța, ouăle ochiuri și răzuim brânza.

Servim tochitura cu mămăliguță caldă, peste care adăugăm un ou ochi și presărăm brânza răzuită, deasupra.