Aperitive

Ouă umplute cu salată de cartofi

Din câteva ouă vopsite, rămase de la mesele Sfintelor Sărbători Pascale, putem prepara o rețetă de ouă umplute cu salată de cartofi. Sunt foarte gustoase și au un succes garantat. Și dacă nu dorim să preparăm rețeta sub formă de ouă umplute, optăm pentru salata de cartofi în care vom toca și albușurile.

Există o mulțime de rețete în care putem include ouăle fierte, fie preparate proaspăt, fie rămase de la Sărbătorile Pascale. Cea mai simplă rețetă este cea de pastă de ouă fierte. Pe lângă ouă se mai adaugă muștar și o brânză cremoasă. Este ideală pentru a fi servită la micul dejun, pe felii de pâine prăjite.

O altă rețetă în care putem folosi ouăle vopsite și rămase neconsumate este rețeta de salată de ouă cu brânză în chifle pufoase. Chiflele umplute astfel sunt ideale și pentru pauza de masă de la serviciu. Puteți opta pentru a prepara chiflele în casă sau le puteți cumpăra de la chioșcurile de pâine.

Ce ingrediente folosim la rețeta de ouă umplute cu salată de cartofi

Pe lângă ouăle fierte și cartofi, mai folosim pentru rețeta de azi și ceapă verde, ridichi roșii, ardei gras, iaurt și muștar. Din gălbenușuri cu muștar și ulei preparăm o maioneză în care adăugăm și puțin iaurt.

Nu lipsește nici mărarul verde care este potrivit pentru salatele de cartofi. Dar bineînțeles că rețeta se poate adapta după propriul gust. Putem adăuga și alte ingrediente cum ar fi castraveții proaspeți sau cei murați. Maioneza o putem înlocui cu o cremă de brânză, dacă nu ne place.

Descoperiți aici și o rețetă de chec aperitiv din legume cu ouă fierte, tot pe bază de cartofi.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete în care putem folosi cu succes ouăle fierte.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ouă umplute cu salată de cartofi.

Ouă umplute cu salată de cartofi

Gătește Ouă umplute cu salată de cartofi

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

10

Ouă umplute cu salată de cartofi

Ingrediente

  • 5 ouă fierte
  • 2 cartofi medii
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingură de iaurt
  • 100 ml ulei
  • 1/2 legătură de mărar
  • 2-3 ridichi roșii
  • 1 ardei gras
  • sare și piper după gust.

 

Mod de preparare

Pentru că ouăle le avem deja fierte, nu ne mai rămâne decât să fierbem și cartofii, fără a-i descoji. Îi lăsăm să fiarbă până când pătrunde furculița în ei. Apoi îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Tocăm cartofii fierți în cuburi cât mai micuțe.

În timp ce cartofii fierb, curățăm ouăle și le secționăm în jumătăți, pe lungime. Scoatem gălbenușurile și le sfărâmăm bine într-un bol. Adăugăm peste ele muștarul și preparăm o maioneză picurând treptat uleiul și amestecând intens.

Potrivim gustul cu sare și piper și adăugăm iaurtul.

Tocăm cozile de la ceapa verde și le adăugăm peste cuburile de cartofi. Tocăm și mărarul verde, ardeiul și ridichile. Apoi amestecăm toate aceste ingrediente și umplem cu ele jumătățile de albușuri.

Sunt chiar delicioase aceste ouă umplute cu salată de cartofi, merită preparate și pentru un platou cu aperitive festive.

Spor și poftă bună!