Dulciuri

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior

Aceste pancakes cu ciocolată și nuci în interior sunt perfecte pentru un mic dejun savuros sau ca desert pentru momentele dulci ale zilei. Sunt o variantă mai delicioasă a tradiționalelor clătite americane, îmbogățite cu o surpriză dulce în mijloc. Vor impresiona cu siguranță orice iubitor de ciocolată.

Pancakes sunt o parte esențială a micului dejun american. Însă au rădăcini adânci în multe culturi culinare din întreaga lume. Acestea sunt mai groase și mai aerate decât clătitele obișnuite, datorită agentului de afânare din compoziție. Se servesc adesea cu sirop de arțar, fructe, unt sau alte toppinguri preferate.

Rețetele sunt foarte versatile, putem prepara aluatul din mai multe combinații de ingrediente. Ca parte lichidă putem folosi lapte, iaurt sau sucuri naturale. Putem adăuga în interior și fructe proaspete sau uscate, nuci, alune, etc.

Ca și clătitele clasice, și cele americane pot fi servite cu gem, dulceață sau diferite sosuri dulci.

Despre rețeta de pancakes cu ciocolată și nuci în interior

Aluatul pentru pancakes îl preparăm în modul clasic, din ouă, lapte și făină. Adăugăm și agenți de creștere, dar și zahăr și aroma preferată. Îmbogățirea clătitelor cu ciocolată și nuci în interior le conferă un twist modern și luxos.

Combinația texturii pufoase a clătitei cu interiorul crocant de ciocolată și nuci este de-a dreptul cuceritoare. Nu mai este nevoie să ungem clătitele cu gem, dulceață sau alte sosuri. Ciocolata și nucile din interior le oferă un gust absolut delicios.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de pancakes cu zmeură și vanilie. Zmeura este adăugată proaspătă, dar poate fi adăugată și sub formă de piure.

Iar din categoria celor sărate vă recomandăm rețeta de pancakes cu șuncă și cașcaval. Sunt tare bune calde, servite simple, sau cu diverse sosuri, dar sunt la fel de bune și reci, luate la pachet.

Găsiți mai multe astfel de rețete pe blog, atât în varianta dulce cât și în cea sărată.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

Vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pancakes cu ciocolată și nuci în interior.

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior pe o farfurie, una secționată, alături de un bol cu căpșuni și tacâmuri de servire

Gătește Pancakes cu ciocolată și nuci în interior

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

16-20

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior pe o farfurie, una secționată, alături de un bol cu căpșuni și tacâmuri de servire

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 30 g unt topit
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 pliculeț praf de copt (aproximativ 10 g)
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
  • unt sau ulei pentru prăjit.
  • Pentru umplut:
  • 400 g ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 lingură de miere, opțional.

Mod de preparare

În primul rând ne ocupăm de topirea ciocolatei.

Punem ciocolata ruptă într-o crăticioară, împreună cu smântâna lichidă. Așezăm crăticioara pe baie de aburi și amestecăm ingredientele cu o spatulă. Când ciocolata este topită și compoziția omogenizată stingem focul și ridicăm crăticioara de pe baia de aburi. Adăugăm nuca măcinată și 1-2 linguri de miere, doar dacă dorim ciocolata mai dulce. Omogenizăm bine compoziția.

Așezăm o hârtie de copt pe masa de lucru. Luăm câte o lingură din compoziția de ciocolată cu nuci și creăm discuri mici pe hârtia de copt. Lăsăm discurile de ciocolată cu nuci să se întărească pe hârtie, în timp ce preparăm compoziția pentru pancakes.

Cum preparăm pancakes cu ciocolată și nuci în interior

Pentru prepararea aluatului, într-un bol mare amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și sarea.

Într-un alt bol, amestecăm ouăle până la omogenizare și adăugăm laptele, untul topit și extractul de vanilie.

Turnăm compoziția lichidă peste ingredientele uscate și amestecăm până se omogenizează.

Încălzim o tigaie mică la foc mediu și adăugăm puțin unt.

Turnăm 1/2 polonic de aluat în tigaie și întindem ușor aluatul. Așezăm la mijloc discul de ciocolată cu nuci și îl acoperim cu 1/2 polonic de aluat.

Rumenim frumos clătita pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte. Procedăm în același mod cu toate clătitele.

Clătitele se coc rapid, astfel încât discurile de ciocolată nu se vor topi în interiorul acestora.

Sunt delicioase atât calde cât și reci.

Spor și poftă bună!