Gătește Pandișpan pufos cu coacăze roșii
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
12

Ingrediente
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 120 g făină
- 1 praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 g coacăze roșii (proaspete sau congelate, bine scurse)
- zahăr pudră pentru decor (opțional).
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului mai întâi separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până obții o bezea lucioasă și fermă.
Încorporează gălbenușurile, unul câte unul, apoi vanilia.
Cerne făina deasupra și amestecă ușor, cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus, pentru a păstra aerul în compoziție.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de aproximativ 20×30 cm sau de 25-26 cm diametrul.
Presară coacăzele peste aluat (dacă sunt proaspete, le poți tăvăli printr-o linguriță de făină, pentru a nu se scufunda complet).
Coace în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 30–35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Lasă deliciosul pandișpan cu coacăze roșii să se răcească complet înainte de a-l porționa.
Presară zahăr pudră deasupra pentru un aspect elegant și serv-o ca atare sau cu un mot de frișcă ori iaurt grecesc alături.
Este o prăjitură care topește în gură: pandișpanul este ușor elastic, umed în jurul fructelor și crocant la margini. Gustul său blând este completat de micile explozii acrișoare ale coacăzelor, care adaugă prospețime și echilibru.
COMENTARII