Gătește Pască cu aluat fraged cu ciocolată
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat fraged cu ciocolată:
- 550-600 gr făină
- 2 gălbenușuri
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 150 ml lapte
- 150 gr ciocolată amăruie
- 50 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 vârf linguriță sare
- 1 plic praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură suc de lămâie
- Pentru umplutură:
- 1 kg brânză proaspătă de vaci
- 2 linguri de smântână
- 2 albușuri
- 100 gr unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 gr zahăr
- 50 gr stafide
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 100 gr amidon
- 1 vârf de linguriță cu sare
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului fraged cu ciocolată.
Punem un vas pe foc și adăugăm ciocolata ruptă împreună cu untul și laptele. Amestecăm continuu până când se topesc ingredientele solide, iar compoziția este omogenă. Lăsăm compoziția de ciocolată să se răcească și ne ocupăm de restul ingredientelor.
Amestecăm într-un bol gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul. Adăugăm și esența, apoi încorporăm compoziția cu ciocolată, răcită. Stingem bicarbonatul în sucul de lămâie și îl adăugăm în compoziție.
Amestecăm o parte din făină cu praful de copt și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus.
Apoi adăugăm treptat și restul de făină, până când obținem un aluat ferm și nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm la relaxat 10-15 minute.
Între timp, pregătim compoziția de brânză pentru pască cu aluat fraged cu ciocolată.
Sfărâmăm brânza într-un bol și o amestecăm cu untul moale, smântâna, esența și zahărul vanilat.
Batem cele două albușuri spumă, presărate cu sare. Adăugăm zahărul și le batem în continuare, până obținem o bezea fermă.
Încorporăm treptat bezeaua în compoziția de brânză, apoi completăm cu amidonul pentru a potrivi textura compoziției.
Pentru a monta pasca și a o coace, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim o formă de copt cu diametrul de 24 cm. Împărțim aluatul în două părți, dar nu egale.
Punem hârtie de copt în tavă.
Întindem aluatul mai mare într-o foaie circulară cu care îmbrăcăm interiorul formei de copt.
Turnăm compoziția de brânză în interiorul aluatului cu ciocolată. Deasupra așezăm bucăți neuniforme din aluatul oprit.
Coacem delicioasa pască cu aluat fraged cu ciocolată pentru 40-45 de minute la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească complet în forma de copt și abia apoi o transferăm pe platou.
Spor și poftă bună!
COMENTARII