Dulciuri

Pască cu aluat fraged cu ciocolată

Din categoria rețetelor de pască mult apreciate de cei care se bucură de gustul lor, avem pentru voi o rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată. Aluatul cu ciocolată este delicios și oferă o notă aparte desertului. Încercați rețeta și vă veți convinge.

Pasca este unul dintre deserturile tradiționale care nu lipsește de pe mesele de Paște. Obișnuim să o preparăm în multe moduri, nelipsită fiind cea tradițională cu aluat de cozonac – vedeți aici rețeta.

Dar, pe lângă aceea mai putem strecura și o pască fără aluat, pentru că este simplă și se prepară ușor. Fiind atâtea zile în care ne răsfățăm cu delicii culinare specifice sărbătorii, merg preparate două rețete de pască.

Vedeți aici și rețeta de pască fără aluat. Are multe stafide este simplă și ușor de preparat, dar și tare gustoasă.

Iar dacă doriți să vă aventurați mai mult în bucătărie și vă plac rețetele mai complexe vă recomand rețeta de pască cu aluat umplut și ricotta.

Cum se prepară rețeta de pască cu aluat fraged cu ciocolată

Aluatul fraged cu ciocolată conține unt, ouă, făină și bicarbonat de sodiu. Dar, puteți exclude ouăle și preparați un aluat clasic de tartă în care adăugați ciocolată împreună cu untul.

Compoziția de brânză se poate îmbogăți cu stafide ca la rețeta clasică de pască fără aluat, sau se poate lăsa simplă. Dacă preparați și pasca clasică, lăsați-o pe aceasta simplă, dar aromatizați-o plăcut.

Este gustoasă, este aspectuoasă, merită testată.

Dacă sunteți în căutare și de rețete de cozonaci, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pască cu aluat fraged cu ciocolată.

Pască cu ciocolată în aluat, porționată

Gătește Pască cu aluat fraged cu ciocolată

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

12

Porție de pască cu aluat fraged cu ciocolată, alături de pasca secționată și două furculițe

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged cu ciocolată:
  • 550-600 gr făină
  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 ml lapte
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 50 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 vârf linguriță sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură suc de lămâie
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg brânză proaspătă de vaci
  • 2 linguri de smântână
  • 2 albușuri
  • 100 gr unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr stafide
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 100 gr amidon
  • 1 vârf de linguriță cu sare

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului fraged cu ciocolată.

Punem un vas pe foc și adăugăm ciocolata ruptă împreună cu untul și laptele. Amestecăm  continuu până când se topesc ingredientele solide, iar compoziția este omogenă. Lăsăm compoziția de ciocolată să se răcească și ne ocupăm de restul ingredientelor.

Amestecăm într-un bol gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul. Adăugăm și esența, apoi încorporăm compoziția cu ciocolată, răcită. Stingem bicarbonatul în sucul de lămâie și îl adăugăm în compoziție.

Amestecăm o parte din făină cu praful de copt și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus.

Apoi adăugăm treptat și restul de făină, până când obținem un aluat ferm și nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm la relaxat 10-15 minute.

Între timp, pregătim compoziția de brânză pentru pască cu aluat fraged cu ciocolată.

Sfărâmăm brânza într-un bol și o amestecăm cu untul moale, smântâna, esența și zahărul vanilat.

Batem cele două albușuri spumă, presărate cu sare. Adăugăm zahărul și le batem în continuare, până obținem o bezea fermă.

Încorporăm treptat bezeaua în compoziția de brânză, apoi completăm  cu amidonul pentru a potrivi textura compoziției.

Pentru a monta pasca și a o coace, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim o formă de copt cu diametrul de 24 cm. Împărțim aluatul în două părți, dar nu egale.

Punem hârtie de copt în tavă.

Întindem aluatul mai mare într-o foaie circulară cu care îmbrăcăm interiorul formei de copt.

Turnăm compoziția de brânză în interiorul aluatului cu ciocolată.  Deasupra așezăm bucăți neuniforme din aluatul oprit.

Coacem delicioasa pască cu aluat fraged cu ciocolată  pentru 40-45 de minute la 180 de grade Celsius.

O lăsăm să se răcească complet în forma de copt și abia apoi o transferăm pe platou.

Spor și poftă bună!