Aluaturi dulci
Pasca cu aluat umplut si ricotta
Aceasta pasca cu aluat umplut si ricotta a devenit preferata familiei si o vom prepara de fiecare data la sarbatorile pascale.
Nu peste mult timp vom sarbatori Pastele ortodox si m-am gandit ca n-ar fi rau sa va arat pasca pe care eu o iubesc in mod deosebit.
Pe langa faptul ca este aspectuoasa, mai are si un aluat delicios umplut cu nuci si cacao. Deasupra troneaza un amestec extrem de bun cu ricotta si stafide.
Este o reteta proprie, m-am gandit sa combin cumva un aluat de cozonac umplut cu crema de cacao si nuci si crema de branza de la pasca. A rezultat o pasca absolut delicioasa si cremoasa de care sunt foarte mandra.
Sper sa va placa si sa o incercati, va asigur ca merita tot efortul.
Dar mai gasiti pe blog si alte retete de pască. Gasiti si o colectie de retete de cozonac.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Ingrediente
- Aluat
- 280 g faina
- 130 ml lapte
- 50 g zahar
- 2 galbenusuri
- 40 g unt
- 15 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- coaja de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
- Umplutura aluat
- 2 albusuri
- 50 g zahar
- 3 linguri pline cu cacao (25 g)
- 80 g nuci macinate
- Topping
- 500 g ricotta (urda sau branza dulce de vaci )
- 2 oua
- 130 g zahar
- 120 g stafide
- 3 linguri de gris ( 50 g)
- 1 lingurita extract de vanilie (sau 1/2 esenta de vanilie )
COMENTARII