Aluaturi dulci
Pasca fara aluat cu nutella
Pasca fara aluat cu nutella a fost deliciul mesei de Pasti anul asta. Am vrut o pasca rapida, fara aluat, cu multa nutella, sa fie pe gustul ciocolatosilor mei. Le-a placut foarte mult si a si disparut in scurt timp de pe platou. Nici nu m-am mirat, are o consistenta fina, este aromata de la coaja citricelor si gust pronuntat de nutella.
Incercati-o, va asigur ca va fi pe gustul tuturor.
Masa de Paște nu este completă fără drob. Tradițional, această rețetă poate fi preparată în așa-numitul prapure, membrana care învelește organele interne ale mielului.
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
Citește și: Rețetă de pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Ingrediente:
- 800 g branza dulce de vaci
- 120 g smantana (acra, fermentata cu 24% grasime)
- 200 g zahar
- 6 oua
- 120 g faina
- 50 g amidon alimentar de porumb
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita coaja de portocala
- 200 g nutella
- 200 g crema de branza tip Philadelphia
- granule de zahar pudra pentru decor ( reteta aici – click)
Mod de preparare pentru reteta de pasca fara aluat cu nutella:
In primul rand puneti la scurs intr-o sita branza de vaci.
Apoi, intr-un bol mare bateti cateva minute cu un tel ouale cu zaharul si sarea pana cand acestea se dizolva, nu mai mult. Adaugati branza dulce, smantana, coaja de citrice, dupa care incorporati amidonul si faina cernute.
Separat, intr-un castronel sau bol mai mic omogenizati nutella cu crema de branza.
Acoperiti cu hartie de copt o forma de 24 cm cu pereti detasabili si transferati prima compozitie. Cea de nutella si crema de branza puneti-o intr-un sac a poche cu dui rotund si distribuiti-o deasupra. Sau, la fel de bine puteti pune cu lingurita din loc in loc, fara a mai folosi poche-ul.
Incalziti cuptorul la 180°C si coaceti pasca 45-50 de minute, pana se rumneste usor deasupra.
Dupa ce s-a racit complet, o puteti taia si manca.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII