Gătește Pastă de ghimbir cu usturoi – Adrak Lahsun
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 300 gr ghimbir curățat
- 300 gr grăunți de usturoi curățați
- 1 lingură de ulei
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de oțet
Mod de preparare
Pentru a prepara această minunată pastă de ghimbir cu usturoi putem apela la metoda care ne este mai la îndemână.
Fie putem folosi robotul și mărunțim ingredientele, fie o răzătoare sau mojarul.
Mojarul este recomandat pentru usturoi, întrucât usturoiul pisat va avea aroma maximă și va fi mai suculent.
Ghimbirul merge dat pe răzătoare, dar și mărunțit în robot.
După ce mărunțim bine atât usturoiul cât și ghimbirul le amestecăm în același vas și adăugăm sare, ulei și oțet.
Punem pasta de ghimbir cu usturoi în borcane și o dăm la frigider. O putem păstra 2-3 zile. Dacă o dorim pentru mai mult timp, nu adăugăm decât sare. Uleiul și oțetul le vom adăuga în timpul folosirii.
Putem condimenta cu această pastă orice sos pe care îl dorim picant, dar și diferite mâncăruri. Așa cum folosim și pasta de hrean o putem folosi și pe aceasta.
Spor și poftă bună!
COMENTARII