Rețete de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos

Pentru că piața abundă de conopidă și pentru că suntem în post, avem pentru voi o rețetă de piure de conopidă cu lapte de cocos. Este simplă și se prepară într-un timp, relativ, scurt.

Conopida, chiar dacă nu are un gust interesant este o legumă ce oferă consistență preparatelor. Se poate asocia cu multe alte legume pentru a obține gust delicios. În schimb, este considerată una dintre cele mai sănătoase legume datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți.

Rețetele cu conopidă sunt foarte versatile. O putem prepara sub formă pane, friptă la cuptor sau la tigaie, sub formă de supă cremă, dar o putem include și în mâncăruri scăzute. Mai putem prepara din conopidă și diferite budinci aperitiv, sufleuri și multe altele.

Vedeți aici și o rețetă de budincă de conopidă cu brânză. Se prepară foarte simplu, este extrem de gustoasă alături de o salată și vă asigur că este și pe gustul copiilor .

Și vă mai recomand de pe blog o rețetă foarte simplă de conopidă întreagă la cuptor. Este acel gen de rețetă despre care spunem că este, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.

Cum preparăm rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos

Pentru a prepara piureul din conopidă nu avem mare lucru de făcut. Pur și simplu fierbem legumele până când își degajă aromele în supă, apoi le pasăm cu lapte de cocos și puțin ulei de cocos. Apelăm la aceste ingrediente pentru că dorim ca piureul să fie de post. În plus, acestea oferă și o aromă irezistibilă preparatului.

Mai adăugăm și câteva condimente pentru gust deosebit.

Piureul de conopidă poate fi servit cu salată proaspătă, dar poate constitui și garnitura pentru niște chiftele de post sau pentru friptură din soia.

Descoperiți aici și o rețetă de chiftele de post din linte și ciuperci. Se fac rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Dar mai găsiți și alte rețete de chiftele de post pe blog, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos.

Piure de conopidă cu lapte de cocos în oală de inox cu capac

Gătește Piure de conopidă cu lapte de cocos

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

6

Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol de servire cu o felie de pâine deasupra și o lingură alături

Ingrediente

  • 1 conopidă de 855 gr
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 200 gr lapte de cocos
  • 1/4 linguriță de curry
  • sare și piper
  • 25-30 gr ulei de cocos
  • apă pentru fiert legumele.

Mod de preparare

Mai întâi punem o oală cu 2,5-3 litri de apă la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare.

Curățăm conopida de frunze și  tăiem cotorul, apoi o desfacem în buchețele. Clătim buchețelele de conopidă și le adăugăm în apa care fierbe.

Curățăm ceapa și o tăiem în sferturi, curățăm morcovii și ii tăiem în sferturi pe lungime. Curățăm și ardeii și îi tăiem în sferturi. Adăugăm aceste legume în oala cu conopida.

Mai adăugăm sare, piper, curry, și lăsăm legumele să fiarbă până când se pătrund bine.

După fierbere, transferăm toate legumele într-o sită și dăm deoparte conopida. O punem într-un blender și o pasăm fierbinte adăugând și câte puțin din laptele de cocos încălzit pe baie de aburi, dar și din uleiul de cocos, de asemeni, topit.

Amestecăm bine deliciosul piure de conopidă cu lapte de cocos și potrivim textura picurând din supa în care au fiert legumele. Potrivim gustul cu sare și piper și putem servi piureul cald.

Din legumele înlăturate și supa în care au fiert, dar și din câteva buchețele de conopidă putem prepara o supă cremă. Mai putem adăuga și un cartof, pentru consistență. Va fi delicioasă și aceasta.

Spor și poftă bună.