Gătește Piure de conopidă cu lapte de cocos
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 1 conopidă de 855 gr
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ardei galben
- 1 ardei verde
- 200 gr lapte de cocos
- 1/4 linguriță de curry
- sare și piper
- 25-30 gr ulei de cocos
- apă pentru fiert legumele.
Mod de preparare
Mai întâi punem o oală cu 2,5-3 litri de apă la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare.
Curățăm conopida de frunze și tăiem cotorul, apoi o desfacem în buchețele. Clătim buchețelele de conopidă și le adăugăm în apa care fierbe.
Curățăm ceapa și o tăiem în sferturi, curățăm morcovii și ii tăiem în sferturi pe lungime. Curățăm și ardeii și îi tăiem în sferturi. Adăugăm aceste legume în oala cu conopida.
Mai adăugăm sare, piper, curry, și lăsăm legumele să fiarbă până când se pătrund bine.
După fierbere, transferăm toate legumele într-o sită și dăm deoparte conopida. O punem într-un blender și o pasăm fierbinte adăugând și câte puțin din laptele de cocos încălzit pe baie de aburi, dar și din uleiul de cocos, de asemeni, topit.
Amestecăm bine deliciosul piure de conopidă cu lapte de cocos și potrivim textura picurând din supa în care au fiert legumele. Potrivim gustul cu sare și piper și putem servi piureul cald.
Din legumele înlăturate și supa în care au fiert, dar și din câteva buchețele de conopidă putem prepara o supă cremă. Mai putem adăuga și un cartof, pentru consistență. Va fi delicioasă și aceasta.
Spor și poftă bună.
COMENTARII