Gătește Prăjitură cu caise și brânză de vaci
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr pudră, cu aroma de vanilie
- 100 gr unt cu peste 80% grăsime
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 300 gr făină cernută
- 50 gr griș
- 7 g praf de copt
- 300 gr caise
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade. Tapetăm cu unt și presărăm o formă de tort sau de tartă cu diametrul de 26 cm și presărăm zahăr la bază.
Spălăm fructele, le îndepărtăm sâmburii şi le tăiem în sferturi. Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
Spargem ouăle în bolul mixerului, presărăm sare peste ele, adăugăm zahărul și le mixăm până se deschid la culoare şi devin spumoase.
Adăugăm untul topit şi răcit, brânza de vaci, grișul şi omogenizăm ușor compoziția.
La final, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt. Vom obține un aluat mai consistent, dar cremos.
Amestecăm aluatul cu sferturile de caise și îl întindem în tava de copt.
Dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când prăjitura este frumos colorată la suprafață.
O lăsăm să se răcească, apoi o pudrăm cu zahăr, o porționăm și o servim cu poftă alături de cei dragi.
COMENTARII