Dulciuri
Prajitura cu caise si cacao
Prajitura cu caise si cacao a fost desertul nostru de week-end. Este o prajitura simpla si delicioasa, cu fructe de sezon, foarte simplu de preparat.
Ingrediente:
- 450 g caise (fara samburi)
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 250 g faina
- 50 g cacao
- 180 ml lapte
- 2 oua
- 0 fiola esenta de rom
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu caise si cacao:
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam esenta, ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de copt si le incorporam ,alternand cu laptele.
Ungem cu unt si tapetam cu faina sau cacao o tava de 22×30 cm si transferam compozitia,niveland-o bine. Deasupra asezam caisele taiate felii nu prea subtiri.
Coacem prajitura 25-30 de minute la 180°C. Nu o coaceti excesiv pentru ca va fi prea uscata.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII