Pentru un weekend petrecut alături de familie sau pentru o ocazie mai specială, vă recomandăm rețeta de prăjitură cu cremă bavareză și aluat opărit. Combinația de ingrediente este absolut delicioasă, iar prăjitura va arăta apetisant în secțiune.
Aluatul opărit este același aluat care se folosește și la rețetele de eclere, choux-uri sau profiterol. Același aluat îl putem folosi și la rețete de prăjituri, dar și la rețete de aperitive.
Vedeți aici și o rețetă de ruladă din aluat opărit cu brânză și spanac. Este perfectă pentru gustări delicioase sau pentru un platou cu aperitive festive. Aluatul iese pufos și aerat și se hidratează de la umplutură de parcă ar fi însiropat.
Tot din același aluat mai găsiți pe blog și rețeta de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă din bucătăria spaniolă de sticksuri sau gogoșele care se prăjesc în ulei. Se servesc fie decorate cu zahăr, fie glazurate cu diferite sosuri.
Cum preparăm rețeta de prăjitură cu cremă bavareză și aluat opărit
Interesante la această prăjitură sunt și aluatul opărit, dar și crema bavareză. Aceasta este o cremă mai densă, ca o budincă, preparată cu gălbenușuri de ouă, frișcă și gelatină. Aluatul opărit este puțin mai diferit decât cel pentru eclere. Este aluatul care se prepară și pentru tortul Karpatka – vedeți aici rețeta.
Iar pentru un plus de gust și aspect plăcut, vom adăuga deasupra prăjiturii și puțină ciocolată, fulgi de migdale și frunze de mentă.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi în care folosim aluatul opărit, de unde puteți încerca rețeta care vă inspiră.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu cremă bavareză și aluat opărit.