Site icon Rețete Fel de Fel

Prăjitură cu cremă de mac și crumble

Prăjitură cu cremă de mac și crumble porționată în tavă și pe farfurie

Prăjitura se porționează după răcirea completă / Profimedia

Pentru porția de desert cu care să-i răsfățăm pe cei dragi, rețeta de prăjitură cu cremă de mac și crumble este mai mult decât ideală. Se prepară ușor și nu necesită ingrediente complexe. Crema de mac este chiar deosebită, iar aluatul fraged și cel de crumble se combină armonios cu aceasta.

Mai găsiți pe blog o rețetă de prăjitură cu foi fragede și mac, dar puțin deosebită față de aceasta. Este o rețetă din bucătăria lui Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Și tot din categoria rețetelor de prăjituri cu mac, vă mai recomand de pe blog și rețeta de prăjitură cu mac și piersici din compot. Aceasta este mai deosebită, ceva mai complexă, dar foarte delicioasă și spectaculoasă.

Dar nici rețeta de ruladă cu dovleac și mac nu se lasă mi prejos. Are un aspect spectaculos și o combinație interesantă de culori și texturi.

Cum se prepară rețeta de prăjitură cu cremă de mac și crumble

Despre aluatul fraged am tot povestit pe blog pentru că îl repetăm la foarte multe rețete. Este acel aluat care devine ușor sfărâmicios după ce se frăgezește. Îl folosim și la rețetele de cornulețe, chiar și la tarte.

Vedeți aici o rețetă de cornulețe fragede cu mac. Crema de mac este simplu de preparat, însă necesită câteva ore după fierbere, pentru a se hidrata semințele de mac. Iar aluatul pentru crumble este acel aluat nisipos ce se prepară din unt rece și făină.

Dacă vă plac astfel de deserturi cu mac, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu cremă de mac și crumble.

Exit mobile version