Pentru că deserturile cu mere sunt cele mai populare și de nerefuzat în orice sezon, vă recomand o rețetă de prăjitură cu mere și aluat bicolor.
Ne plac plăcintele și tartele cu mere, torturile cu mere, dar și prăjiturile cu mere în aluat, sau cu diverse foi și cremă de mere.
Merele sunt fructele cele mai la îndemână în orice sezon, așa că profităm din plin de gustul lor. În plus, vara și toamna ne mai asigurăm și cu câteva borcane de mere răzuite pentru plăcinte și prăjituri.
Foarte interesantă și delicioasă este și prăjitura cu mere întregi. Însă preferata noastră este prăjitura cu mere rase și bezea, pe care v-o recomand cu toată încrederea.
Deserturile cu mere ne plac puțin mai acrișoare și aromate din belșug cu scorțișoară. Ne ispitește aroma de scorțișoară care inundă toată casa când pregătim un desert cu mere.
Rețeta de prăjitură cu mere și aluat bicolor
Pentru rețeta de față am pregătit un aluat fraged, în două culori. Este un aluat cu iaurt în compoziție, iar într-o parte am adăugat cacao.
Am obținut astfel gusturi diferite la foi și culori diferite. Foaia cu cacao am aromatizat-o cu rom și portocale, iar foaia albă cu vanilie și portocale.
A ieșit o nebunie de prăjitură cu o combinație de arome care te cuceresc instant.
Dacă vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert simplu, ușor, delicios și foarte aspectuos, vă recomand o rețetă simplă de trandafiri din mere cu aluat foietaj.
Dar găsiți pe blog o interesantă colecție de rețete cu mere, de unde vă puteți inspira.
* Iar dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemeni ne găsiți și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”