Conserve

Mere la borcan pentru plăcinte și prăjituri

Pentru că merele din livada noastră au început să cadă, de secetă, nefiind chiar coapte, am început să le conservăm la borcan, pentru mai târziu. Rețeta de Mere la borcan pentru plăcinte și prăjituri este simplă, rapidă și merită preparată.

Iarna, doar deschidem borcanul, întindem compoziția de mere peste foile de plăcintă, presărăm scorțișoară, sau o adăugăm în diverse aluaturi și gata desertul.

Vedeți AICI rețeta de plăcintă cu mere!

Poate vă inspiră și Rețeta de prăjitură cu mere și biscuiți!

Ingrediente

  • 8 kg de mere, cântărite după curățare
  • 500 gr zahăr

Rețeta Mere la borcan pentru plăcinte și prăjituri – Mod de preparare

De menționat, cantitatea de zahăr o pune fiecare după cât de dulci sunt merele, sau după gustul fiecăruia! Ale mele au fost destul de dulci, dar nu se pune zahăr prea mult. Mai bine se mai adaugă atunci când desfacem borcanul, decât să fie prea dulci din start.

Spălăm merele, le tăiem în patru și le îndepărtăm cotoarele. Le curățăm coaja doar dacă este deteriorată, pentru că este gustoasă și colorează frumos compoziția. Dar rămâne la latitudinea fiecăruia dacă o curăță sau nu.

Dăm merele pe răzătoarea mare și le amestecăm cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.

Punem vasul cu merele pe foc și amestecăm periodic până când se formează sirop și merele își schimbă culoarea.

Între timp, spălăm borcanele și le sterilizăm în cuptorul aprins, pentru 10 minute, la 180 de grade.

Punem compoziția de mere, fierbinte, cu siropul aferent, în borcanele de asemeni fierbinți. Înfiletăm capacele și mai dăm borcanele cu mere la cuptor pentru 5 minute cu focul aprins. Apoi le lăsăm în cuptor, cu focul stins, până se răcesc definitiv. Le etichetăm și le trecem în cămară.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

[/preparare]