Gătește Prăjitură cu prune și crumble. Rețetă simplă
Timp de preparare
35 min
Porții
20
Ingrediente
- Pentru aluat în tavă de 23/38 cm:
- 2 ouă medii
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr tos
- 25 g zahăr vanilat
- 50 gr iaurt
- 7 gr praf de copt
- 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- 400-450 gr făină
- 1 kg prune
- Pentru crumble:
- 100 gr unt rece
- 150 gr făină
- 50 gr zahăr
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Se începe cu prepararea aluatului fraged.
Se amestecă untul moale cu zahărul până devine spumos. Se adaugă unul câte unul, ouăle și se omogenizează compoziția. Apoi se adaugă iaurtul amestecat cu bicarbonatul și, la final, făina amestecată cu sarea și praful de copt. Va rezulta un aluat ușor moale, dar nelipicios, pe care îl întindem în tava unsă cu puțin unt. Lăsăm aluatul în tavă să se odihnească 10 minute, timp în care pregătim prunele și crumble și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Prunele se spală, se sparg și li se îndepărtează sâmburii. Se taie în sferturi. și se așază peste aluatul din tavă cu partea interioară în sus.
Pentru crumble, se amestecă, rapid, făina cu sarea și zahărul și untul rece tăiat în cuburi. Se amestecă cu vârfurile degetelor până obținem niște firimituri. Presărăm firimiturile peste prunele din tavă și dăm tava la cuptor la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească, o porționăm și o servim cu poftă alături de un ceai aromat, sau alături de cafea.
Spor și poftă bună!
COMENTARII