Site icon Rețete Fel de Fel

Prăjitura Ramona. Prăjitură cu multe straturi

Porții din prăjitura Ramona cu flori de primăvară, pe un platou

Prăjitura cu multe straturi se porționează mai bine a doua zi / Rețeta lui Vlăduț

Pentru colecția rețetelor fel de fel de la prieteni, am poposit, din nou, în bucătăria lui Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii ”Neatza cu Răzvan și Dani”. De data aceasta ne-am oprit la o prăjitură de sezon cu căpșuni și cu multe straturi denumită ”Prăjitura Ramona”.

Pentru că este sezonul căpșunilor, profităm din plin de aroma acestora. Le includem în cât mai multe rețete culinare. Le includem atât în deserturi cât și în băuturi, aperitive sau salate. Sunt printre cele mai îndrăgite fructe ce se pot include în rețetele de prăjituri și torturi. Pe lângă gust și aromă, deosebite, oferă și un aspect spectaculos acestora.

Tot din bucătăria lui Vlăduț, v-am prezentat anterior rețeta de pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată. Este o rețetă de prăjitură cu un succes deosebit în rândul iubitorilor de delicii dulci.

Iar din categoria rețetelor de deserturi fără coacere, vă recomand de pe blog rețeta de desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane. Sunt de mare efect deserturile asamblate la cupe sau pahare, mai ales atunci când se anunță prietenii în vizită.

Citește și: Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Cum se prepară prăjitura Ramona

 

Rețeta prăjiturii Ramona este inspirată după rețeta de prăjitură Televizor, ca și aspect. Este compusă din mai multe straturi unite între ele cu o delicioasă cremă de vanilie. De fapt se prepară două foi de bezea cu nucă și un blat de pandișpan cu căpșuni. Între acestea se așază o delicioasă cremă de vanilie.

Acest gen de prăjitură necesită preparare cu o zi înainte de a fi servită, pentru a avea timp să stea o noapte la rece. Ca orice prăjitură cu mai multe straturi aceasta se va secționa perfect a doua zi.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de prăjituri în straturi de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. 

În plus, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparatele testate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe pagina de Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de prăjitură în multe straturi – Prăjitura Ramona.

Exit mobile version