Dulciuri

Desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane

Rețetă de Desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane, delicioasă și de mare efect, din categoria deserturilor fără coacere.

Probabil fiecărei gospodine îi mai rămân prin cămară câteva pișcoturi, sau biscuiți, de la ate prăjituri sau torturi, câteva nuci, alune, sau migdale, etc.

Așa că le scoatem pe masă, vedem ce mai avem prin frigider: unt, mascarpone sau frișcă lichidă și încropim rapid un desert.

Despre căpșuni pot să spun că e sezonul lor, iar banane găsim în orice sezon.

Ingrediente

  • 6 pișcoturi duo
  • 250 gr căpșuni
  • 50 gr zahăr
  • 2 banane bine coapte
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr lapte condensat, caramelizat
  • 50 gr fulgi de migdale
  • frunze de mentă

Mod de preparare

 

Iată cât de simplu se pregătește rețeta de Desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane!

Spălăm bine căpșunile, le amestecăm cu zahărul și le trecem prin blender. Putem adăuga și câteva frunze de mentă. Păstrăm câteva căpșuni pentru decor.

Curățăm bananele și le sfărâmăm, apoi le amestecăm cu mascarponele și caramelul condensat. Caramel condensat găsiți în hipermarketuri, fie sub denumirea de caramel condensat, fie sub denumirea de lapte condensat, caramelizat. Sau îl puteți achiziționa online.

Dar puteți opta și pentru a prepara un sos caramel în casă. Găsiți pe blog Rețeta de sos caramel.

Când avem cele două sosuri gata, asamblăm desertul fie la borcane, la cupe de înghețată sau pahare.

Rupem pișcoturile și presărăm câteva la baza borcanelor.

Adăugăm puțin sos de căpșuni, apoi sos caramel, jumătăți de căpșuni și frunze de mentă. Din nou presărăm câteva bucăți de pișcoturi, fulgi de migdale și repetăm straturile.

Deasupra mai presărăm câțiva fulgi de migdale, așezăm felii de căpșune și frunze de mentă, precum și un pișcot întreg, pentru un aspect mai plăcut și apetisant.

De fapt, lăsăm imaginația să-și facă datoria, realizînd astfel un desert delicios și aspectuos, cu care îi putem răsfăța pe cei dragi.

Dăm borcanele cu deliciosul Desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane, la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de a-l servi.

Este un desert care se servește pe loc, nu pentru a se păstra pentru a doua zi. Dacă îl dorim pentru a doua zi, trebuie să fierbem sosul de căpșuni cu mai mult zahăr, altfel va fermenta.

Găsiți pe blog o Selecție de dulciuri fără cocere.

Pentru că se anunță zile călduroase și cum piața abundă de căpșuni parfumate, vă oferim cea mai simplă rețetă de înghețată de banane și căpșuni, preparată în casă. Cu doar câteva ingrediente și într-un timp, relativ scurt, puteți pregăti desertul cel mai îndrăgit, atât de cei mari, cât și de cei mici.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.