Rețete fel de fel de la prieteni

Pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată

Oare este cineva care nu iubește deserturile cu căpșuni? Pentru noi sunt deserturile favorite, mai ales când apar primele căpșuni în grădină sau în piață. Includem căpșunile în blaturi de prăjituri și torturi, în creme, sau în deserturile la pahar. Sunt minunate! De data aceasta am poposit în bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, care a împărtășit cu noi o minunată rețetă de pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată.

Este o rețetă de prăjitură ușoară cu ingrediente simple și la îndemână, așa cum sunt majoritatea rețetelor lui Vlăduț.

Tot din categoria rețetelor de deserturi cu căpșuni preparăm foarte des  rețeta de tartă cu căpșuni și mentă. Ne place rețeta și ca gust, dar și pentru că nu avem nevoie de prea multe ingrediente și nici  de timp îndelungat pentru preparare.

Iar din categoria rețetelor de torturi vă recomand de pe blog rețeta de tort cu mousse de ciocolată și căpșuni. Tortul este elegant și delicios, iar combinația de ingrediente este perfectă. De cum este preparat se va cere repetat.

Cum se prepară rețeta de pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată

Blatul de pandișpan pentru prăjitura de față se prepară în cel mai clasic mod. Doar se adaugă căpșuni în interior și aromele favorite. Pentru cremă se folosește doar frișcă aromată, în care se adaugă puțină gelatină pentru consistență. Deasupra se răzuiește multă ciocolată și albă și amăruie pentru un plus de gust și aspect.

Dacă și voi adorați rețetele de deserturi cu căpșuni, găsiți pe blog o colecție deosebită de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. 

În plus, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparatele testate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe pagina de Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată.

Pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată

Gătește Pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

24

Pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată

Ingrediente

  • Pentru blat de pandișpan într-o tavă de 25/40 cm:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 8 linguri de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 750 gr căpșuni
  • 1 lămâie
  • Pentru cremă și decor:
  • 600 gr frișcă
  • 7 gr gelatină
  • 750 gr căpșuni
  • 100 gr ciocolată albă
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 gr ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Începem cu pregătirea compoziției pentru blatul de pandișpan cu căpșuni.

Mai întâi pornim cuptorul la 175 de grade Celsius. Separăm albușurile de gălbenușuri. Amestecăm bine gălbenușurile cu sare și ulei, dar și coaja răzuită de la lămâie, obținând o emulsie ca o maioneză fluidă.

Albușurile le mixăm spumă presărate cu puțină sare și adăugăm treptat zahărul. Apoi, adăugăm compoziția de gălbenușuri. Omogenizăm și adăugăm făina, lingură cu lingură. La final adăugăm căpșunile curățate și întindem compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem deliciosul pandișpan cu căpșuni la 175 de grade pentru 30-35 de minute. Îl lăsăm să se tempereze, apoi îl răsturnăm pe un platou și îndepărtăm hârtia de copt.

Pentru cremă, mixăm frișca și o amestecăm cu gelatina hidratată și diluată.  Adăugăm și căpșunile curățate și tăiate în cuburi.

Întindem crema de frișcă cu căpșuni peste blatul răcit și dăm prăjitura la rece pentru o oră. O decorăm cu cele trei tipuri de ciocolată, răzuite.

Rețeta de pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată merită preparată ca desert de weekend sau pentru ocazii speciale.

Spor și poftă bună!