Printre rețetele de prăjituri cu fructe pe care le preparăm în fiecare vară se numără și rețeta de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Este delicioasă, dar și spectaculoasă cu acel minunat contrast de culori. Caisele și blatul cu ciocolată au culori complementare care oferă aspect cuceritor prăjiturii.
Prăjitura se poate prepara și cu caisele așezate deasupra, însă aspectul blatului este mai uniform răsturnat.
Vedeți aici și o rețetă de prăjitură cu brânză și caise, simplă și delicioasă. Este una dintre prăjiturile cu care ne răsfățăm în sezonul caiselor. Dar o putem prepara și în extrasezon, cu caise din compot.
O altă rețetă de prăjitură cu caise apreciată de pe blog este cea de de pandișpan cu vișine și caise. Și aceasta se poate prepara cu fructe proaspete, dar și cu fructe din compot. O astfel de combinație de fructe într-un blat de pandișpan pufos, cucerește negreșit pe oricine o degustă.
Cum preparăm rețeta de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată
Blatul prăjiturii este unul de negresă cu ciocolată în compoziție. Este un blat mai dens și ușor umed, cu aromă de ciocolată. Caisele se așază frumos la baza tăvii și se adaugă blatul peste ele. Este simplă, dar necesită puțin timp de pregătire a ingredientelor.
Rețete de prăjituri cu ciocolată în blat găsiți foarte multe pe blog. Chiar și la rețetele de torturi folosim un astfel de blat.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată.