Gătește Prăjitură turnată cu brânză și stafide în ciocolată
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru aluat în tavă cu dimensiuni de 24/42cm:
- 5 ouă
- 250 gr zahăr
- 175 ml ulei
- 175 ml lapte
- 450 gr făină
- 1 plic praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu sare
- coaja de lămâie răzuită fin
- 2 fiole esență de vanilie( 2×8 ml)
- Pentru umplutură:
- 800 gr brânză proaspătă de vaci
- 150 gr zahăr tos
- 50 gr zahăr vanilinat
- 20 ml esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 150 gr stafide trase în ciocolată
- 2 linguri de smântână fermentată
- 1 lingură de griș
- 3 ouă medii
Mod de preparare
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și pornim cuptorul la 180 de grade.
Pentru prepararea aluatului, amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecăm cu ajutorul mixerului, sau cu un tel până compoziția devine spumoasă și sunt topite sarea și zahărul.
Apoi adăugăm, pe rând, uleiul, laptele și din nou omogenizăm. Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și turnăm în ea jumătate din compoziția pentru blat.
O dăm la cuptor pentru 12 -15 minute, atât cât să se rumenească ușor aluatul la suprafață.
Între timp, pregătim compoziția de brânză cu stafide. Amestecăm brânza proaspătă cu un praf de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Adăugăm 1-2 linguri de smântână de consum, în funcție de textura brânzei. Dacă este zemoasă, ne rezumăm la 1 lingură. Adăugăm cele trei ouă și 1-2 linguri de griș. Apoi adăugăm stafidele trase în ciocolată și amestecăm bine compoziția.
Scoatem tava din cuptor, întindem rapid compoziția de brânză cu stafide și turnăm restul de aluat. Dăm din nou tava la cuptor pentru alte 15-20 de minute.
Lăsăm, apoi prăjitura turnată cu brânză și stafide trase în ciocolată să se tempereze bine, o pudrăm cu zahăr și o porționăm frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII