Dulciuri
Prăjitura Valurile Dunării. Un deliciu cu vișine
Prăjitura Valurile Dunării, este o combinație armonioasă între un blat marmorat cu cacao și vișine, o cremă cu aromă de vanilie și o glazură de ciocolată amăruie.
Este foarte gustoasă, dar și aspectuoasă, chiar merită preparată, atât în sezonul vișinelor, cât și în restul timpului, cu vișine din compot, sau congelate.
Rețeta se poate încadra perfect la categoria Rețete de prăjituri festive. iar dacă vă plac în mod deosebit deserturile cu vișine, găsiți pe blog o colecție de Rețete cu vișine.
Ingrediente
- Pentru blat( 25/25 cm):
- 4 ouă + 4 albușuri
- 200 gr zahăr
- 250 gr unt(82% grăsime)
- 125 ml lapte
- 30 gr cacao
- 400 gr făină
- un praf sare
- 10 g praf de copt
- 200 gr vișine fără sâmburi, din compot
- Pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 500 ml lapte
- 125 g făină
- 250 gr mascarpone
- un praf sare
- Pentru glazură:
- 200 gr ciocolată amăruie(50% cacao)
- 200 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare pentru prăjitura Valurile Dunării:
Pregătim blatul pentru Prăjitura Valurile Dunării
Între timp, pregătim crema de vanilie pentru Prăjitura Valurile Dunării
După acest interval, preparăm glazura de ciocolată pentru prăjitura Valurile Dunării
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
COMENTARII