Mâncăruri cu carne
Prepelite la cuptor cu sparanghel alb
Nu stiu altii cum sunt dar eu, cand imi propun ceva n-am stare si liniste pana nu duc la bun sfarsit acel ceva. Dupa cum bine ati observat, ultimele retete postate sunt special preparate pentru un minunat concurs, care are un premiu fabulos la care eu visez cu ochii deschisi de mult timp.
Alegerile pe care le-am facut pentru retetele anterioare n-au fost usoare,dar m-am hotarat relativ repede. In schimb,pentru felul principal a fost cam greu. Nu pentru ca n-aveam idei, din contra, se-nghesuiau atatea in capul meu incat la un moment dat eram deja dezorientata.
De dimineata ma gandeam sa pregatesc un peste,apoi ideea a cazut deoarece n-am vrut sa ma repet, apoi m-am gandit la carnita de vita si am zis asta e. Am plecat la cumparaturi si odata ajunsa m-am razgandit subit cand am vazut aceste minunatii mici ,din care am infascat repede vreo sase bucati sub privirile disperate ale copilului vegetarian :).
Si asa, intr-un final, am reusit sa prepar si acesta reteta care face parte din meniul cu care particip la concursul „KitchenAid de Martisor”,gazduit de Retetecalamama.ro.
Ingrediente pentru reteta de prepelite la cuptor cu sparanghel alb:
- 6 prepelite
- 7-8 linguri de ulei de masline extra virgin
- 20 g unt
- 100 ml vin rosu
- sare,piper
- 2 frunze de salvie
- o crenguta de rozmarin
- 1 catel de usturoi
Garnitura:
- 500 g sparanghel alb
- 2-3 linguri de ulei de masline extra virgin
- 30 g unt
- sare
Mod de preparare:
Prima data pregatim pasaretu’. Le-am trecut pe fiecare prin flacara aragazului pentru a inlatura puful. Le-am spalat si uscat cu servetele de bucatarie si am masat pe fiecare, inclusiv in interior cu sare si mix de piper proaspat macinat .
Le-am lasat sa se odihneasca si intre timp am preparat un amestec din salvie, acele de rozmarin si usturoi, tocate si amestecate cu 3 linguri de ulei de masline.
Din acest amestec aromat am pus in interiorul fiecarei pasarele cate o lingurita.
Intr-o tigaie incapatoare am incins restul de ulei impreuna cu untul si am rumenit prepelitele pe ambele parti. Am stins apoi cu vinul la temperatura camerei si am fiert 2-3 minute cat sa se evapore alcoolul.
Am preincalzit o tava pentru cuptor care dispune si de un capac si am transferat pasarile cu tot cu lichidul din tigaie. Daca nu aveti o tava cu capac folositi o folie alimentara de aluminiu. La cuptor au stat 20 de minute cu capac si alte 15 fara capac, la 180°C, pana s-au rumenit frumos.
Cum se pregateste garnitura de sparanghel
Intre timp eu am preparat garnitura. Am ales sparanghel pentru ca pur si simplu il ador si-apoi am vrut sa tin si linia de culoare a martisorului :).
La curatat sparanghelul folosesc ustensila de curatat cartofi. Dupa aceea l-am trecut prin jet de apa rece si am taiat extremitatile lemnoase. L-am legat intr-un buchet cu ata de bucatarie si l-am pus la fiert pe verticala intr-o oala inalta, acoperita, pentru 12 minute. Am pus apa pana la baza varfurilor, pentru ca sunt foarte fragede si vor fierbe in aburul format in oala.
Apoi l-am scurs de apa si l-am tras la tigaie cu unt si sare.
Am servit prepelitele alaturi de sparanghel si un pahar de vin rosu. Un deliciu!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII