Gătește Pui Hasselback, cu brânză, roșii și spanac
Timp de preparare
69
Nivel
mediu
Porții
2

Ingrediente
- 2 bucăți de piept de pui (fără os, fără piele)
- 100 g mozzarella (sau cașcaval, cheddar)
- 1 roșie mare (sau 6 roșii cherry)
- 1 mână de frunze de spanac proaspăt (sau decongelat bine scurs)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi (opțional)
- Sare, piper
- Oregano uscat sau busuioc (după gust).
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Crestează pieptul de pui din loc în loc, la 1-1,5 cm distanță, fără a tăia complet (feliile trebuie să rămână prinse la bază).
Condimentează carnea cu sare, piper, puțin oregano și unge-o cu ulei de măsline (poți freca și cu usturoi zdrobit).
Taie mozzarella și roșiile felii subțiri. Pune câte o felie de brânză, o frunză de spanac și o felie de roșie în fiecare crestătură.
Așază puiul într-o tavă unsă bine cu ulei. Poți stropi bucățile de pui cu puțin ulei de măsline suplimentar sau cu zeamă de lămâie.
Pune tava în cuptor și prepară deliciosul pui Hasselback timp de 25-30 minute, până când carnea e bine pătrunsă și brânza este topită și ușor rumenită.
Servește-l cald, cu o garnitură de orez, cartofi, salată sau legume la grătar.
Sfaturi utile
Dacă vrei un preparat și mai suculent, poți marina carnea timp de 1 oră în ulei cu lămâie, usturoi și ierburi.
Folosește un tocător cu margini sau două bețișoare de o parte și alta a pieptului de pui ca să eviți să tai complet feliile.
Rețeta se poate adapta și pentru pulpe dezosate sau curcan.
Spor și poftă bună!
COMENTARII