Gătește Quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry
Timp de preparare
40
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă cu diametrul de 27 cm:
- 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
- 200 gr făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă rece
- un cub de unt pentru uns forma de copt
- Pentru umplutură:
- 25o gr brânză telemea
- 4 ouă
- 150 ml smântână de gătit
- sare și piper
- 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
- 150 gr frunze de baby spanac
- 2 crenguțe de roșii cherry
- câteva fire de mărar verde
- câteva fire de pătrunjel verde
- 200 gr cașcaval afumat
- sare și piper
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului de tartă sărată.
Într-un bol încăpător punem făina trecută prin sită și o amestecăm cu un praf de sare. Adăugăm untul rece, scos direct de la frigider și tăiat în cuburi. Adăugăm și oul și cu vârfurile degetelor, amestecăm rapid toate ingredientele până când obținem un aluat ușor sfărâmicios. Potrivim textura aluatului picurând câte puțină apă rece.
Împachetăm aluatul pentru quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry într-o folie de prospețime. Îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, îl modelăm direct în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm, unsă cu unt moale. Înțepăm aluatul la bază din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.
Apoi, așezăm hârtie de copt în interior pe care o umplem cu boabe de fasole. Acestea sunt necesare pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.
Coacem aluatul de tartă pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Sfărâmăm brânza sărată, spălăm spanacul și îl scurgem, tocăm verdeața, iar cașcavalul îl răzuim.
Amestecăm ouăle cu sare, piper și nucșoară, apoi adăugăm smântâna lichidă.
În această compoziție adăugăm brânza, spanacul și verdeața.
Când aluatul de tartă este copt, turnăm compoziția de mai sus în el. Adăugăm roșii cherry din loc în loc și presărăm cașcavalul răzuit. Punem din nou tarta la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când se rumenește frumos la suprafață.
Lăsăm tarta să se tempereze bine, apoi o putem porționa și servi cu poftă alături de legume proaspete, alături de diferite sosuri, sau alături de o cană cu iaurt.
Este foarte gustoasă și consistentă!
COMENTARII