Rețete de bază
Ragu alla bolognese. Reteta de sos italian
Ragu alla bolognese, celebrul sos italian, folosit indeosebi la lasagne, paste si alte preparate. Este tipic regiunii Emilia Romagna din Nordul Italiei, are la baza carnea macinata de vita sau mixta (vita-porc) si alte cateva ingrediente simple care dau savoarea specifica acestui sos. Cu cat este fiert mai mult, la foc mic, cu atat este mai bun.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne macinata mixta (vita si porc)
- 7-8 linguri de ulei de masline
- 130 g-150 g sunculita cruda
- 2 ceape
- 2-3 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 tija de telina
- 1 l suc de rosii (passata)
- 700 ml apa
- 150 ml vin rosu (dar merge si alb, sec)
- 1 lingura de sare cu varf
- piper
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare pentru reteta ragu alla bolognese:
Ragu alla bologneze trebuie sa-l incercati macar o data, desi necesita un timp atat de indelungat de fierbere, va asigur ca merita tot efortul.
Spor la treaba si pofta buna! Buon appetito!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII