Paste / Orez
Risotto cu sparanghel. O reteta delicioasa
A venit si randul acestei retete delicioase si de sezon de risotto cu sparanghel pe care o fac destul de des pentru ca ne place foarte mult. Cu aceasta ocazie raspund provocarii „Dulce Romanie„initiata de Mihaela si gazduita luna aceasta de Alina -Explora Cuisine.
Ingrediente pentru reteta risotto cu sparanghel:
- 400 de gr sparanghel curatat
- 330 gr de orez
- 1,3 l supa de legume
- 1 ceapa
- 6-7 ulei de masline
- patrunjel proaspat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Sparanghelul: taiem partea mai tare si curatam pe fiecare in parte cu ustensila de curatat legume sau cu un cutit ascutit. Il spalam, il taiem bastonase si-l punem la fiert fara varfuri timp de 5 minute, dupa care adaugam si varfurile, mai lasam pe foc 3-4 minute si stingem focul. Inte timp punem pe foc o oala in care am pus supa de legume sau apa in care am adaugat 3-4 lingurite de vegeta si lasam sa fiarba.
Ceapa o punem la calit in uleiul de masline cateva minute, adaugam orezul si continuam pana acesta devine transparent. Adaugam sparanghelul scurs de apa in care a fiert si cate un polonic din supa fierbinte. Continuam fierberea, adaugand supa pana cand aceasta este absorbita toata si orezul este fiert.
Saram daca mai este nevoie (supa mea a fost suficient de sarata) stingem focul si portionam. Din cantitatile de mai sus ies 4 portii maricele de orez delicios. In momentul servirii presaram piper si decoram cu patrunjel proaspat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII