Conserve

Roșii în saramură la borcan

Pentru că ne plac conservele de roșii încercăm să le pregătim în cât mai multe moduri. De data aceasta ne-am gândit să conservăm roșii în saramură la borcan.

Sunt ideale pentru ciorbe și supe, dar și pentru alte mâncăruri. Roșiile își păstrează forma pe toată perioada conservării. Se poate folosi și saramura la acrit ciorbele pentru că este tare gustoasă și aromată.

Mai găsiți pe blog o rețetă de roșii întregi la borcan, dar conservate în suc de roșii. Important pentru aceste conserve este alegerea tipului de roșii. Nu se pot conserva roșiile întregi decât cele cu miezul mai tare.

O altă rețetă asemănătoare este rețeta de roșii cherry la borcan în suc de roșii. Se fac extrem de simplu, sunt gustoase și se folosesc la multe mâncăruri.

Rețetele de conserve din roșii sunt foarte versatile. Se pot adăuga în ele fel și fel de condimente, dar și alte legume precum ardeii, ceapa sau usturoiul.

Rețeta de bulion de roșii cu ardei capia copți este una dintre cele mai des preparate în toate gospodăriile.

Cum se prepară rețeta de roșii în saramură la borcan

Pentru a conserva roșiile întregi la borcan alegem roșii prunișoare că sunt mai uniforme și au miezul mai tare. Astfel suntem siguri că nu se vor împrăștia în timpul fierberii.

Adăugăm în borcanele cu roșii și puțină ceapă, usturoi, crenguțe de cimbru, pătrunjel, mărar și leuștean. Acestea vor aromatiza atât saramura cât și roșiile. Mai putem pune și frunze de țelină pentru un gust mai acrișor și aromă intensă.

Dacă sunteți în căutarea mai multor rețete de conserve de roșii, găsiți pe blog o colecție interesantă de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de roșii în saramură la borcan.

Trei borcane cu roșii în saramură la borcan

Gătește Roșii în saramură la borcan

Timp de preparare

40 min

Trei borcane cu roșii marinate în saramură, alături de roșii proaspete și verdeață

Ingrediente

  • roșii prunișoare
  • apă
  • sare
  • ceapă
  • usturoi
  • mărar, leuștean și pătrunjel

Mod de preparare

În primul rând ne ocupăm de sterilizarea borcanelor.

Citește aici: Cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve

Când avem borcanele și capacele pregătite, putem pregăti și roșiile. Spălăm bine roșiile și le punem într-o sită la scurs.

Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Spălăm verdeața și o lăsăm la scurs.

Cum preparăm roșii în saramură la borcan

Așezăm la baza borcanelor bucăți de ceapă și de usturoi și câte o crenguță din verdețurile enumerate. Apoi îndesăm bine în borcane, roșiile. Adăugăm câte o linguriță de sare și turnăm apă până la gâtul borcanelor. Închidem borcanele cu capacele din dotare și le întoarcem invers să ne asigurăm că sunt bine închise și nu curge apa.

Într-o cratiță cu diametrul mai mare așezăm un ștergar, apoi punem borcanele. Așezăm cratița pe foc și fierbem roșiile în saramură pentru 40 de minute, de când începe apa să fiarbă.

Dacă roșiile sunt ok, se vor păstra intacte în saramură.