Gătește Roșii în saramură la borcan
Timp de preparare
40 min
Ingrediente
- roșii prunișoare
- apă
- sare
- ceapă
- usturoi
- mărar, leuștean și pătrunjel
Mod de preparare
În primul rând ne ocupăm de sterilizarea borcanelor.
Citește aici: Cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve
Când avem borcanele și capacele pregătite, putem pregăti și roșiile. Spălăm bine roșiile și le punem într-o sită la scurs.
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Spălăm verdeața și o lăsăm la scurs.
Cum preparăm roșii în saramură la borcan
Așezăm la baza borcanelor bucăți de ceapă și de usturoi și câte o crenguță din verdețurile enumerate. Apoi îndesăm bine în borcane, roșiile. Adăugăm câte o linguriță de sare și turnăm apă până la gâtul borcanelor. Închidem borcanele cu capacele din dotare și le întoarcem invers să ne asigurăm că sunt bine închise și nu curge apa.
Într-o cratiță cu diametrul mai mare așezăm un ștergar, apoi punem borcanele. Așezăm cratița pe foc și fierbem roșiile în saramură pentru 40 de minute, de când începe apa să fiarbă.
Dacă roșiile sunt ok, se vor păstra intacte în saramură.
COMENTARII