Site icon Rețete Fel de Fel

Ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni

Ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni

Rulada bicoloră cu vanilie și căpșuni poate fi vedeta unui platou cu prăjituri festive / Profimedia

Foarte bine va arăta pe un platou cu prăjituri festive această minunată ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni!

Chiar dacă necesită puțină răbdare pentru realizarea foii de ruladă în două culori, merită din plin, pentru că este de mare efect. Dar nu numai pentru un platou cu prăjituri festive o puteți prepara ci și pentru  un sfârșit de săptămână petrecut cu prietenii și familia.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, foarte simplă și apreciată. Poate o să ziceți: dar de ce ruladă când putem prepara mai simplu sub formă de sandwich, ca orice prăjitură clasică. Pentru că sub formă de ruladă prăjitura are aspect mai frumos, este mai de efect asupra celor care o savurează.

Vă mai invit să vedeți pe blog și rețeta de ruladă cu mascarpone și căpșuni și chiar s-o încercați cu încredere. Nu trebuie să vă fie teamă de nereușita unei rulade. Chiar dacă foaia se mai crapă pe alocuri, în timpul rulării, acest aspect se remediază la decorare.

Rețetă de ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni

Pentru rețeta de față se prepară un aluat clasic de pandișpan care se împarte în două. Într-o parte se va pune cacao, iar o parte va rămâne simplă. Problema este că trebuie să aveți doi săculeți de decorare în care puneți aluaturile. Dacă nu dețineți săculeți, folosiți două pungi pe care le decupați la unul din capete. Apoi se trasează dungi alternative de aluat pe diagonala tăvii de copt. Crema de vanilie este simplă și o completăm cu bucăți de căpșuni pentru o pată de culoare.

Puteți opta pentru orice altă cremă doriți. Găsiți pe blog o colecție de rețete de creme pentru prăjituri de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version