Mâncăruri cu carne

Ruladă de vițel cu bacon și cartofi

Pentru răsfățul culinar de la sfârșit de săptămână, sau pentru atunci când se reunește familia la masă, merită preparată o astfel de rețetă de ruladă de vițel cu bacon și cartofi.

Este o ruladă și gustoasă, dar și aspectuoasă, iar în combinație cu cartofii este tot ce îți dorești la masă. Și dacă mai pregătim și o salată de crudități, deliciul mesei va fi maxim.

Rulada se poate prepara și din carne de porc, sau chiar de pui, depinde de preferințele fiecăruia.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de ruladă de porc cu cașcaval și legume, care are succes de câte ori este preparată. De obicei preparăm astfel de rulade cu diferite ocazii speciale. Arată tare bine pe platourile unor mese festive.

Preparăm rulade și din carne tocată. Un exemplu îl găsiți pe blog la rețeta de ruladă din carne cu ouă fierte în felii de bacon. Această ruladă face parte din categoria preparatelor cu ingrediente rămase prin frigider.

 

Ce conține rețeta de ruladă de vițel cu bacon și cartofi

Pe lângă carnea de vițel macră și condimentele aferente, mai avem nevoie pentru rulat și de felii subțiri de bacon. Iar pentru umplutură folosim din nou bacon, ceapă, cuburi de pâine, verdeață și alte câteva ingrediente. Vom obține o ruladă cu o combinație minunată de gusturi, iar aspectul va fi cuceritor.

Puteți adăuga la umplutură mai multe ingrediente, legume multicolore, măsline, etc.

Dacă și voi adorați preparatele cu combinații interesante de ingrediente, găsiți pe blog mai multe astfel de rețete.

Le descoperiți  în secțiunea ”Mâncăruri cu carne”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de ruladă de vițel cu bacon și cartofi.

Ruladă de vițel cu bacon și cartofi porționată în vasul de preparare

Gătește Ruladă de vițel cu bacon și cartofi

Timp de preparare

75 min

Nivel

mediu

Porții

12

Ruladă de vițel cu bacon și cartofi într-o cratiță, pe un tocător, alături de farfurii, solniță și ștergar

Ingrediente

  • Pentru baza ruladei:
  • 500 gr carne macră de vițel
  • sare și piper
  • boia de ardei afumată
  • 300 gr bacon feliat subțire
  • Pentru umplutură:
  • 150 gr cuburi de bacon afumat
  • 3 felii de pâine tăiate în cuburi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 ou
  • 150 gr cremă de brânză
  • sare și piper
  • Alte ingrediente:
  • 50 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 500 gr cartofi
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Începem cu pregătirea cărnii de vițel care va sta la marinat o oră, la rece.

Cu un cuțit de filetat, tăiem carnea astfel încât să obținem o foaie subțire pe care să o putem rula. Punem carnea pe un tocător și așezăm o folie de prospețime peste ea. Cu ajutorul ciocanului de șnițele o aplatizăm cât putem de bine. Apoi o condimentăm pe ambele părți cu sare și piper, o acoperim cu folia și o lăsăm la rece cel puțin o oră.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.

Tăiem feliile de bacon în bucăți mici, feliile de pâine le tăiem în cuburi, iar pătrunjelul îl tocăm mărunt. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată mărunt.

Punem cuburile de pâine într-un bol și adăugăm peste ele ceapa călită, baconul, pătrunjelul și un ou. Adăugăm aceste ingrediente peste crema de brânză ușor spumată cu mixerul. Presărăm sare și piper și amestecăm bine toate ingredientele.

Asamblăm și coacem rulada de vițel cu bacon și cartofi.

Scoatem carnea de la rece și o întoarcem pe folia de prospețime. Așezăm la un capăt amestecul de ingrediente pentru umplutură. La celălalt capăt, așezăm feliile subțiri de bacon, ușor trecute peste foaia de carne. Începem să rulăm pornind de la capătul cu umplutura. Ne ajutăm și de folia alimentară pentru reușita rulării. După ce am rulat carnea de vițel, o îmbrăcăm în feliile de bacon.

Apoi o legăm cu sfoară de bucătărie, pentru a fi siguri că nu se desface. O rumenim pe toate părțile în ulei încins, pe flacăra aragazului. Apoi, adăugăm cartofii feliați, mai presărăm sare și piper și punem vasul la cuptor, la 165 de grade Celsius, pentru 60 de minute. Pe la jumătatea timpului mai întoarcem rulada pe cealaltă parte, dar și cartofii.

Spre final de preparare, adăugăm cuburi mici de unt atât peste carne cât și peste cartofi. După ce scoatem vasul din cuptor, presărăm peste preparate pătrunjel proaspăt, pentru un plus de aromă și prospețime.

Mai preparăm și o salată de crudități și am rezolvat o masă de prânz gustoasă și consistentă.

Să vă fie de folos!