Conserve

Salată de ardei copți la borcan pentru iarnă

Pentru că salata de ardei copți este îndrăgită de toți și o preparăm destul de des, ne-am asigurat și cu salată de ardei copți la borcan pentru iarnă.

Foarte bine ne prind în sezonul rece conservele, chiar dacă găsim pe piață legume proaspete! Mai ales dacă folosim legume de grădină gustoase și cărnoase.

Noi ne asigurăm pentru iarnă și cu conserve de tot felul, de la legume în saramură, la zacuscă, salate, sau murături.

Punem legume și la congelator, dar câte 2-3 pachete din fiecare că nu ne permite spațiul.

Găsiți pe blog o colecție de rețete cu Conserve pentru iarnă, de unde vă puteți inspira.

Cât despre această salată de ardei copți la borcan pentru iarnă, doar vom desface borcanul și o vom servi alături de friptura, sau garnitura preferată.

Dar o mai putem asezona și cu alte ingrediente, pentru gust diferit.

Un exemplu ar fi această Rețetă de  salată de ardei copți  cu ton și capere.

Și am combinat pentru această salată gogoșarii cu ardeii capia. Au gusturi puțin diferite și merg combinați. Îmi plac gogoșarii pentru că sunt mai cărnoși.

Ar fi mers și câteva bucăți de ardei gras, să fie combinația perfectă.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel.  Acolo veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

Salată de ardei copți la borcan

Gătește Salată de ardei copți la borcan pentru iarnă

Timp de preparare

45 min

Porții

5

Salată de ardei copți la borcan

Ingrediente

  • 3 kg ardei capia
  • 2 kg gogoșari
  • 150 ml oțet
  • 150 g zahăr
  • 300 ml(zeama de la ardei + apă)
  • 1 lingură rasă, sare pentru murături
  • 2 linguri ulei
  • boabe de piper negru
  • 4-5 foi de dafin

Mod de preparare

Mai întâi coacem ardeii, pe grătar, la flacăra de la aragaz, sau la cuptor. După coacere, presărăm puțină sare peste ei și îi acoperim cu o folie de prospețime.  Îi lăsăm la odihnit 15-20 de minute să se înăbușe. Se vor curăța mult mai bine după acest procedeu.
Îi curățăm umezindu-ne mâinile cu apă rece, dar nu sub jet, pentru a nu elimina tot sucul gustos.
Apoi îi lăsăm într-o sită, la scurs.
Pregătim soluția lichidă.
Punem într-un vas, pe foc, oțetul, zahărul, sarea, condimentele și zeama scursă de la ardei.
Măsurăm zeama de la ardei și dacă nu este în cantitate dublă față de oțet, mai adăugăm apă.
Fierbem soluția, amestecând în vas să se dizolve sarea și zahărul.
Sterilizăm borcanele spălate și scurse, în cuptorul aprins.
Umplem borcanele sterilizate cu ardeii copți, amestecând ardeii capia cu gogoșari.
Îi îndesăm bine și turnăm peste ardei soluția lichidă, fierbinte. Nu uităm să punem sub borcane o lamă de cuțit, pentru a nu se sparge.
Închidem borcanele ermetic cu capacele din dotare, apoi mai dăm borcanele la cuptor pentru maxim 10 minute cu focul aprins, După stingerea focului, lăsăm borcanele cu salata de ardei copți pentru iarnă la cuptor, până se răcesc definitiv.
Le etichetăm, apoi și le trecem în cămară.
Vedeți și rețeta în imagini, accesând galeria foto de mai sus!
Să vă fie de folos!