Mod de preparare
Mai întâi coacem ardeii, pe grătar, la flacăra de la aragaz, sau la cuptor. După coacere, presărăm puțină sare peste ei și îi acoperim cu o folie de prospețime. Îi lăsăm la odihnit 15-20 de minute să se înăbușe. Se vor curăța mult mai bine după acest procedeu.
Îi curățăm umezindu-ne mâinile cu apă rece, dar nu sub jet, pentru a nu elimina tot sucul gustos.
Apoi îi lăsăm într-o sită, la scurs.
Pregătim soluția lichidă.
Punem într-un vas, pe foc, oțetul, zahărul, sarea, condimentele și zeama scursă de la ardei.
Măsurăm zeama de la ardei și dacă nu este în cantitate dublă față de oțet, mai adăugăm apă.
Fierbem soluția, amestecând în vas să se dizolve sarea și zahărul.
Sterilizăm borcanele spălate și scurse, în cuptorul aprins.
Umplem borcanele sterilizate cu ardeii copți, amestecând ardeii capia cu gogoșari.
Îi îndesăm bine și turnăm peste ardei soluția lichidă, fierbinte. Nu uităm să punem sub borcane o lamă de cuțit, pentru a nu se sparge.
Închidem borcanele ermetic cu capacele din dotare, apoi mai dăm borcanele la cuptor pentru maxim 10 minute cu focul aprins, După stingerea focului, lăsăm borcanele cu salata de ardei copți pentru iarnă la cuptor, până se răcesc definitiv.
Le etichetăm, apoi și le trecem în cămară.
Vedeți și rețeta în imagini, accesând galeria foto de mai sus!
Să vă fie de folos!
COMENTARII