Gătește Salată de vinete prăjite, cu roșii și brânză
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4

Ingrediente
- 2 vinete mari
- 3 roșii coapte, dulci și zemoase
- 150 g brânză feta sau telemea de vacă/oaie
- 2 linguri ulei de măsline
- Sucul de la ½ lămâie
- 1 legătură mică de coriandru proaspăt (sau pătrunjel, dacă preferi mai delicat)
- Sare și piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Primul pas constă în prăjirea vinetelor. Vinetele se taie în cuburi groase de 1 cm, se presară cu sare și se lasă 20 de minute să-și lase zeama. Se șterg, apoi se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei, până devin aurii și moi.
Roșiile se taie cubulețe sau felii subțiri, lăsându-se să-și păstreze sucul.
Pe un platou, se așază feliile de vinete prăjite, se presară bucățele de roșii și se adaugă cuburi de brânză.
Se stropește totul cu ulei de măsline și suc de lămâie, apoi se presară frunze de coriandru proaspăt.
Se lasă 5–10 minute să se îmbine aromele, apoi se servește simplă sau alături de lipii calde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII