Gătește Salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- 500 gr pastramă din piept de pui
- 2 cartofi mari
- 1 ceapă roșie
- 2 morcovi mari
- 100 gr cașcaval afumat
- 150 gr brânză cremoasă
- 2 buc. sfeclă roșie, coaptă
- 2-3 linguri de maioneză clasică
- sare și piper după gust
- 1 legătură de mărar verde, pentru decor
- frunze de busuioc, tot pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi vom pune sfecla roșie la copt, înfășurată în folie de aluminiu. O coacem la 200 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute. După coacere și răcire, o curățăm, o dăm pe răzătoare și o amestecăm cu maioneza.
Între timp punem cartofii și morcovii la fiert, bine spălați și necurățați de coajă. Îi putem fierbe împreună în apă cu sare până când se pătrund bine la testul cu furculița.
După fierbere, îi decojim și îi dăm pe răzătoare. Dăm și cașcavalul afumat pe răzătoare, iar ceapa roșie o tocăm mărunt și o amestecăm cu puțină sare.
Tocăm în cubulețe și pastrama din piept de pui.
Vedeți aici și rețeta pentru:
Când avem toate aceste ingrediente pregătite, putem monta delicioasa salată în straturi.
Pe un platou rotund, mare, așezăm un inel de cerc cu diametrul de 22 cm. Adăugăm la bază bucățile din pastrama de pui. Peste acestea adăugăm cartofii răzuiți și presărăm peste ei puțin piper măcinat. Urmează ceapa roșie, apoi morcovii răzuiți. Peste morcovi adăugăm cașcavalul răzuit, apoi brânza cremoasă.
Ultimul strat va fi cel din sfeclă roșie amestecată cu maioneză. Punem platoul cu salata la rece pentru 2-3 ore. Recomandat este să stea o perioadă la rece, pentru a se așeza bine straturile și a se întrepătrunde gusturile și aromele acestora.
Garnisim delicioasa salată în straturi, înainte de servire, cu mărar proaspăt, tocat mărunt și frunze de busuioc.
Spor și poftă bună!
COMENTARII