Băuturi
Sirop de portocale. Gustul face diferenta
Pentru ca vara a venit mai devreme si au inceput si caldurile m-am gandit sa fac un sirop de portocale din fructele de care nimeni nu se mai atingea. Asa ca le-am curatat coaja pentru ca erau bio si am uscat-o pentru a face pudra si portocalele, sapte la numar, le-am stors pentru sirop.
Ingrediente pentru reteta sirop de portocale:
- 500 ml suc proaspat de portocale
- 350 ml apa
- 450 g zahar
- coaja rasa de portocala (se foloseste optional)
Mod de preparare:
Am stors mai multe portocale din care am obtinut 500 ml suc proaspat.
Separat, intr-o craticioara am amestecat apa cu zaharul si le-am pus pe foc amestecand pentru ca zaharul sa se topeasca. Cand s-a topit complet am adaugat sucul de portocale si am fiert aproximativ 20 de minute pana ce compozitia s-a ingrosat un pic.
Daca va place puteti pune si o lingura de coaja de portocala rasa pentru aroma. Noi insa preferam fara asa ca l-am lasat simplu. Lasam la racit, transferam siropul intr-o sticla si-o pastram la rece.
Am obtinut 800 ml de sirop delicios. Sa il beti cu placere!
Servim cu apa minerala sau plata si cuburi de gheata.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII