Rețete de bază

Sos Bechamel

 

Sos bechamel, celebrul sos alb de origine franceza este preparat din lapte,faina si unt si sta la baza multor preparate .Se poate servi alaturi de legume ,carne si pentru condimentarea diverselor tipuri de paste .

Mie imi place cu mult piper si nucsoara dar voi il faceti dupa gustul vostru ,asa cum va dicteaza papilele gustative 🙂  .

 

Ingrediente:

 

  • 800 ml lapte
  • 60 g faina
  • 70 g unt
  • un praf de sare
  • piper (alb ,daca aveti ) si nucsoara proaspat macinate dupa gust

 

Mod de preparare pentru reteta de sos bechamel:

 

Prima data incalzim laptele.Separat,in alt vas ,topim untul ,dam vasul de pe foc si adaugam faina.

038

 

Amestecam bine sa se omogenizeze , punem din nou vasul pe foc mic si prajim faina maxim un minut ,avand grija sa nu se coloreze.Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

041

 

Fierbem pana cand sosul se ingroasa,dupa ce da in clocot ,cam 5-6 minute.La final saram si condimentam dupa gust .

Sos bechamel

 

Sosul este gata si poate fi folosit .

Sos bechamel

Eu am facut acest  sos bechamel pentru niste delicioase lasagne alla bolognese ,in curand voi scrie si reteta.

Spor la treaba si pofta buna!

Sos bechamel

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.