Sparanghel cu parmezan, o reteta simpla, gustoasa si extrem de rapida. Se poate face atat in tigaie, cat si la cuptor, depinde de preferintele voastre.
Sparanghelul imi place gatit in aproape orice varianta, fie intr-o salata calda cu naut, la tigaie cu diverse sosuri cum ar fi tzatziki, fiert, cu oua posate sau ca si garnitura alaturi de o bucata de peste.
Ingrediente:
- 500 g sparanghel
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de unt
- 70 g parmezan ras
- piper proaspat macinat
Mod de preparare pentru reteta de sparanghel cu parmezan:
Spalati, uscati cu servetetele de bucatarie si taiati partile lemnoase ale sparanghelului, apoi rupeti in doua-trei bucati fiecare fir.
Incingeti uleiul impreuna cu untul intr-o tigaie si adaugati sparanghelul. In functie de cat e de gros, gatiti-l 7-10 minute, pana incepe sa se inmoaie si sa se rumeneasca, important este sa ramana crocant. Gatit excesiv, sparanghelul nu are gust bun.
Apoi stingeti focul si adaugati parmezanul ras si piperul proaspat macinat.
Amestecati rapid si sparanghelul cu parmezan este gata. Mancati-l cald, este delicios.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.