OUA POSATE CU SPARANGHEL

15 min

simplu

1 portii

 

Alaturi de urzici,spanac tanar ,sparanghel sau in salate,prefer oua moi fierte in apa,oua posate (poached egg ) sau ochiuri romanesti ,asa cum le stiu eu denumirea din copilarie.Imi place atat de mult combinatia incat as fi in stare sa mananc zilnic.Nu mai spun pe-o felie de paine prajita unsa cu putin unt,un ou posat se potriveste de minune.

Ouale posate pot fi un mic dejun gustos si hranitor,un pranz sau o cina rapida,se fac in doi timpi si trei miscari si sunt delicioase.

 

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150-200 g sparanghel verde
  • sare si piper proaspat macinate
  • o lingura de ulei de masline

 

Mod de preparare oua posate cu sparanghel

Intr-un vas punem la fiert un litru de apa.Cand a dat in clocot ,dam focul la minim,adaugam o lingura de otet(care ajuta la coagularea frumoasa a albusului) si punem ouale.Eu le sparg intr-o cesuta si le rastorn rapid in vas.

Nu-mi place treaba cu vartejul pentru ca fac mai multe oua deodata si nu e cazul de vartejuri 🙂 .

Lasati-le sa fiarba la foc miiic de tot pentru 4 sau 5 minute,depinde cat de moale va place galbenusul.Apoi scoateti-le pe un servetel absorbant de bucatarie.

oua posate cu sparanghel

Sparanghelul l-am fiert la abur pana s-a inmuiat dar a ramas usor crocant.

Am asezat un pat de sparanghel,am pus ouale,am sarat si piperat iar la final am pus si-o lingura de ulei extravirgin de masline.Un deliciu.Pofta buna !

oua posate

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *