OUA POSATE CU SPARANGHEL

simplu

1 portii

 

Alaturi de urzici,spanac tanar ,sparanghel sau in salate,prefer oua moi fierte in apa,oua posate (poached egg ) sau ochiuri romanesti ,asa cum le stiu eu denumirea din copilarie.Imi place atat de mult combinatia incat as fi in stare sa mananc zilnic.Nu mai spun pe-o felie de paine prajita unsa cu putin unt,un ou posat se potriveste de minune.

Ouale posate pot fi un mic dejun gustos si hranitor,un pranz sau o cina rapida,se fac in doi timpi si trei miscari si sunt delicioase.

 

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150-200 g sparanghel verde
  • sare si piper proaspat macinate
  • o lingura de ulei de masline

 

Mod de preparare oua posate cu sparanghel

Intr-un vas punem la fiert un litru de apa.Cand a dat in clocot ,dam focul la minim,adaugam o lingura de otet(care ajuta la coagularea frumoasa a albusului) si punem ouale.Eu le sparg intr-o cesuta si le rastorn rapid in vas.

Nu-mi place treaba cu vartejul pentru ca fac mai multe oua deodata si nu e cazul de vartejuri 🙂 .

Lasati-le sa fiarba la foc miiic de tot pentru 4 sau 5 minute,depinde cat de moale va place galbenusul.Apoi scoateti-le pe un servetel absorbant de bucatarie.

oua posate cu sparanghel

Sparanghelul l-am fiert la abur pana s-a inmuiat dar a ramas usor crocant.

Am asezat un pat de sparanghel,am pus ouale,am sarat si piperat iar la final am pus si-o lingura de ulei extravirgin de masline.Un deliciu.Pofta buna !

oua posate

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *