SOMON CU SPARANGHEL LA TIGAIE

somon-010

  Asa cum v-am obisnuit va aduc inca o reteta simpla ,rapid de preparat si extrem de buna.Nu va trebuie mai mult de 30 de minute sa o preparati,rezultatul fiind unul delicios si sanatos !
Ingrediente :

  • 400 g somon proaspat
  • 400 g sparanghel 
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • lamaie pentru servit
Fileurile de peste le saram si piperam,apoi le ungem cu ulei de masline (daca doriti puteti sa-i scoateti si oasele cu o penseta,eu n-o fac,e treaba mancaciosilor asta).
Incingem o tigaie antiaderenta si punem fileurile intai pe partea cu pielea (crestata din loc in loc ) si le lasam pana ce carnea este gatita aproape de jumatatea fileului.
Intoarcm apoi cu grija si pe partea cealalta si gatim pana ce este facut,inca vreo 5 minute,in functie de grosimea fileului.
Cand este gata le scoatem si le pastram la cald.
In aceeasi tigaie punem si sparanghelul spalat si curatat .Fiind abia inceputul sezonului de sparanghel n-a fost necesar sa-i curat in totalitate ca aici , ci am taiat doar partea de jos care este mai tare.
Presaram sare si piper proaspat macinate si doua  trei linguri de ulei de masline.Acoperim tigaia si gatim pana ce sparanghelul s-a inmuiat usor,scuturand tigaia din cand in cand.
Servim somonul pe pat de sparanghel,stropit cu zeama de lamaie.Delicios,pofta buna!

Reteta o puteti vedea si aici.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “SOMON CU SPARANGHEL LA TIGAIE”

  1. Iuliana fac aceasta reteta de cand am citit-o la tine pe blog cred ca de cel putin 3 ori pe luna e minunata, multumesc pt ea si pt celalalte o sa o postez si pe pagina mea de facebook si pe a prietenelor mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare