Gătește Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
19

Ingrediente
- 12 tije de sparanghel verde proaspăt,
- 6–12 felii de bacon (subțiri, afumat sau crud-uscat),
- 1 lingură ulei de măsline,
- Sare și piper (opțional),
- (Opțional) usturoi pudră, parmezan ras sau fulgi de ardei iute.
Mod de preparare
Începe cu pregătirea sparanghelului. Rupe capătul lemnos al tijelor (se rupe natural acolo unde trebuie). Spală și usucă bine sparanghelul cu un șervet. Unge tijele cu puțin ulei de măsline.
Presară ușor sare, piper și, dacă dorești, puțin usturoi pudră sau fulgi de chilli.
Ia câte 1 sau 2 tije (în funcție de grosime) și înfășoară-le într-o felie de bacon, în spirală, lăsând vârful verde descoperit.
pentru gătire ai două opțiuni.
Poți găti sparanghelul la cuptor. Așază rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le la 200°C (cuptor preîncălzit) timp de 15–20 minute, până baconul devine crocant. Poți porni grillul ultimele 2 minute pentru rumenire suplimentară.
Mai poți găti sparanghelul în tigaie. Prăjește-l la foc mediu într-o tigaie antiaderentă, întorcându-l ușor pe toate părțile, timp de 10–12 minute, până baconul este crocant.
Poți servi deliciosul sparanghel înfășurat în bacon ca aperitiv pe platouri festive (cu sos de iaurt sau muștar cu miere). Este delicios și ca garnitură lângă fripturi, ouă poșate sau piureuri fine.
Îl mai poți include în salate calde sau boluri cu quinoa, ou și legume coapte.
Poți presăra parmezan ras sau semințe de susan pe deasupra, înainte de coacere.
Baconul poate fi înlocuit cu șuncă crud-uscată (prosciutto) pentru o versiune mai delicată.
Pentru un plus de eleganță adaugă o glazură de oțet balsamic redus.
COMENTARII