Site icon Rețete Fel de Fel

Tartă cu brânză și caise din compot

Tartă cu brânză și caise din compot porționată pe o farfurie cu furculiță și pe platou

Tarta se va porționa doar după răcirea completă / Profimedia

Când ne este dor de un desert cu fructe, primele rețete la care ne gândim sunt tartele. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de tartă cu brânză și caise din compot, acoperită cu un crumble cu fulgi de ovăz. Este o tartă foarte gustoasă, aromată și consistentă.

Combinația de brânză cu caise este absolut delicioasă, indiferent că folosim caise proaspete sau caise din compot. Merg foarte bine și caisele deshidratate.

Tartele sunt printre cele mai simple deserturi, iar rețetele sunt foarte versatile. Putem prepara tarte cu fructe proaspete, fructe din compot, dar și cu gem de fructe sau dulceață.

Descoperiți aici o rețetă de tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Este o tartă destul de simplă, cu amestec de fructe de pădure, colorate și aromate, transformate în jeleu. Iar aluatul împletit de deasupra tartei oferă acesteia un aspect spectaculos.

Mai putem prepara tarte și cu diferite creme. Cele mai populare rețete de tarte cu creme sunt cele cu ciocolată. Însă noi adorăm tartele cu cremă de lămâie și pe cele cu cremă caramel.

Descoperiți aici o rețetă de tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale. Nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune rețetelor de deserturi. Iar dacă doriți să scurtați timpul de preparare, puteți folosi caramel condensat din comerț.

Cum preparăm rețeta de tartă cu brânză și caise din compot

Există rețete de tartă în care aluatul se coace separat, apoi se umple cu cremă, dar și rețete în care tarta se coace umplută din start. Un astfel de exemplu îl reprezintă și tarta din rețeta de azi.

Crema de brânză se coace împreună cu aluatul. Aluatul de tartă se prepară în mod clasic, cu unt ouă și făină. Iar deasupra tartei, vom forma o crustă din aluat amestecat cu fulgi de ovăz. Este o crustă interesantă și ca gust și ca aspect.

Folosim adesea fulgii de ovăz în aluaturile de tartă sau în cele de biscuiți.

Descoperiți și o rețetă de prăjitură fragedă cu ovăz și afine.

Dacă și voi adorați tartele cu fructe sau cu diferite creme, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete. Le veți descoperi în secțiunea ”Tarte dulci / Cheesecake”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu brânză și caise din compot.

Exit mobile version