Tarte / Cheesecake

Tartă cu cremă de mango și vanilie

Dacă doriți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert deosebit, rețeta de tartă cu cremă de mango și vanilie poate fi una dintre opțiuni. Tarta este delicioasă și are un aspect cuceritor, datorită formei și culorilor.

Rețetele de tarte sunt printre preferatele noastre, atât dulci cât și sărate. Adorăm combinația umpluturilor cremoase din interiorul crustele crocante. Aluaturile de tartă se pot prepara în mai multe moduri. Putem prepara un aluat fraged cu unt și făină, sau o crustă din biscuiți digestivi cu unt.

Pentru rețeta de față am optat pentru crusta din biscuiți cu unt.

Găsiți pe blog și rețeta de aluat fraged pentru tartă, preparată în trei variante.

Dintre rețetele de tarte apreciate de pe blog, vă recomand rețeta de tartă cu fructe de pădure și crumble. Este simplă, aspectuoasă și foarte gustoasă, merită preparată pentru deliciul de zi cu zi.

Citește și: Tartă Banoffee. Rețetă de tartă cu banane și caramel

Ce conține rețeta de tartă cu cremă de mango și vanilie

Baza tartei este dintr-un aluat crocant de biscuiți cu unt și curmale. Nu mai necesită zahăr pentru că sunt curmalele foarte dulci. Pentru crema de mango cu vanilie preparăm mai întâi o cremă de vanilie, fiartă. Adăugăm și gelatină pentru consistență. Amestecată cu piure de mango și frișcă bătută va fi delicioasă, cremoasă și frumos colorată. Iar decorată cu felii de mere, zmeură și frunze de mentă va cuceri instant și privirile celor ce o vor savura.

Dacă și voi adorați tartele ca desert, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu cremă de mango și vanilie.

Colaj de poze cu tarta cu cremă de mango întreagă și secționată

Gătește Tartă cu cremă de mango și vanilie

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

12

Colaj de poze cu tarta cu cremă de mango întreagă și secționată

Ingrediente

  • Pentru crustă:
  • 350 gr biscuiți digestivi
  • 125 gr unt
  • 50 gr curmale deshidratate
  • 1-2 linguri de lapte rece
  • Pentru crema de mango cu vanilie:
  • 1 fruct mango, copt
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 4 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 30 gr amidon de porumb
  • 200 gr frișcă bătută
  • 20 gr gelatină, foi
  • Pentru decor:
  • 2-3 mere
  • sucul de la 1 lămâie
  • 250 gr zmeură
  • frunzulițe de mentă

Mod de preparare

Începem cu prepararea crustei care necesită un timp de pregătire și unul de coacere.

Măcinăm biscuiții digestivi și adăugăm peste ei curmalele trecute prin blender, precum și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecăm ingredientele cu vârfurile degetelor și adăugăm 1-2 linguri de apă rece, pentru a uniformiza aluatul.

Ungem forma de tartă cu puțin unt și întindem aluatul în ea, atât la bază cât și pe laterale. Coacem aluatul pentru 12 minute la 200 de grade Celsius.

Între timp, preparăm crema de vanilie.

Amestecăm într-o crăticioară gălbenușurile cu zahărul pudră și un praf de sare. Adăugăm amidonul și laptele și fierbem crema amestecând continuu până când se îngroașă ca o budincă. Lăsăm crema să se tempereze, acoperită cu folie.

Hidratăm gelatina în apă rece, o scurgem și o adăugăm în crema caldă. Amestecăm intens pentru omogenizare.

Lăsăm din nou crema să se răcească, timp în care  curățăm mango și îl transformăm în piure împreună cu sucul de lămâie.

Adăugăm piureul de mango peste crema de vanilie, iar compoziția obținută o amestecăm cu frișca bătută.

Întindem crema de mango cu vanilie peste crusta de biscuiți și o nivelăm frumos. Punem tarta la rece pentru 2 ore.

Înainte de porționare, decorăm tarta cu felii de mere stropite cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Adăugăm și zmeură proaspătă și frunzulițe de mentă pentru un contrast de culoare și aromă deosebită.

Este o tartă delicioasă și aspectuoasă, perfectă pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi!