Gătește Tartă cu dovleac și brânză, decorată cu mărar și semințe
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt rece, tăiat cubulețe
- 1 ou
- 1-2 linguri de apă rece
- un praf de sare.
- Pentru umplutură:
- 300 g dovleac plăcintar copt și tăiat cuburi
- 2 ouă
- 100 ml smântână de gătit (sau iaurt grecesc)
- 1-2 linguri de parmezan ras (opțional, pentru un gust mai intens)
- sare și piper, după gust
- 200 g brânză telemea sau cașcaval.
- Pentru decor:
- semințe de dovleac
- 1 legătură de mărar proaspăt.
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului.
Într-un bol, amestecă făina cu sarea și adaugă cuburile de unt rece. Frământă cu degetele până obții o textură nisipoasă. Adaugă oul și apa rece, apoi frământă până aluatul devine omogen. Înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 30 de minute.
Întinde aluatul într-o formă de tartă (diametru 24 cm) și înțeapă-l ușor cu furculița. Coace-l la 180°C pentru 10-12 minute, până începe să capete o ușoară culoare aurie.
Pregătirea umpluturii.
Într-un bol, amestecă dovleacul copt cu ouăle și smântâna. Adaugă parmezanul răzuit, sare și piper după gust.
Adaugă compoziția de dovleac copt peste aluatul semi-copt și introdu tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C. Coace tarta pentru aproximativ 25-30 de minute, până când compoziția de brânză este fermă și ușor rumenită la suprafață.
După coacere lasă tarta să se răcească ușor, răzuiește brânza deasupra și presară mărar proaspăt și semințe de dovleac.
Servește delicioasa tartă cu dovleac și brânză, decorată cu mărar și semințe
Spor și poftă bună!
COMENTARII