Gătește Terină guguluf din cartofi cu sfeclă roșie
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 500 gr de cartofi albi
- apă și sare pentru fiert
- 2 bucăți de sfeclă roșie de mărime medie
- 100 gr de unt gras
- 350 gr de legume mexicane congelate
- 300 gr de file de ton în ulei
- 4-5 castraveciori murați
- 150 gr brânză de burduf
- frunze de salată
Mod de preparare
Mai întâi spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Îi fierbem în coajă pentru a beneficia de conținutul lor de amidon, util pentru consistența terinei. Când apa începe să fiarbă, adăugăm și puțină sare.
Spălăm bine sfecla și o fierbem și pe aceasta împreună cu cartofii.
După fierbere, trecem cartofii și sfecla prin apă rece, apoi îndepărtăm coaja și pasăm ingredientele ca pentru piure. Adăugăm și untul și omogenizăm bine piureul.
În timp ce ingredientele pentru piure fierb, pregătim și ingredientele pentru umplutura terinei.
Punem o oală cu 1 litru de apă la fiert și o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă adăugăm legumele mexicane, congelate. Le lăsăm să fiarbă 8-10 minute, apoi le scurgem. Scurgem și bucățile de ton din conservă, iar castraveciorii îi tocăm mărunt. Apoi amestecăm toate aceste ingrediente.
Pentru a monta terina, ungem forma de guguluf cu puțin unt topit sau ulei și punem în ea jumătate din piureul de cartofi cu sfeclă roșie.
Adăugăm amestecul de legume mexicane cu ton și castraveciori și acoperim acest amestec cu restul de piure. Presăm bine terina cu dosul unei linguri, apoi punem forma la rece pentru aproximativ o oră.
Înainte de porționare decorăm delicioasa terină guguluf din cartofi cu sfeclă roșie, cu firimituri de brânză și frunze de salată.
Este și delicioasă și aspectuoasă, dar și sănătoasă.
COMENTARII