Pentru momentele dulci dintr-un weekend petrecut cu familia și prietenii, merge tare bine un tort cu ciocolată și piersici din compot. Este un tort foarte simplu și ușor de preparat. Piersicile din compot se combină foarte bine cu crema de ciocolată, dar și cu blaturile însiropate cu siropul de la compot.
Deserturile cu ciocolată și fructe sunt printre cele mai populare. Putem folosi atât fructe proaspete cât și congelate sau din compot. Le putem adăuga atât în blaturi, cât și în creme sau ca decor. Oferă deserturilor arome deosebite și contrast de culori.
Una dintre cele mai apreciate rețete de desert cu fructe de pe blog este rețeta de tort cu ciocolată și fructe de pădure. Este rețeta unui delicios tort cu blaturi umede, cremă de mascarpone cu ciocolată albă și sos de fructe de pădure.
Iar dacă doriți o rețetă de desert cu fructe, dar fără coacere, vă recomand rețeta de tort cu iaurt si fructe. Este un desert răcoritor și delicios, rapid și foarte simplu de preparat.
Ce conține rețeta de tort cu ciocolată și piersici din compot
Pentru tortul din rețeta de azi preparăm un blat simplu de pandișpan. Îl vom însiropa cu siropul de la compotul de piersici. Preparăm o cremă simplă de ciocolată, dar și o glazură. Și, după cum este menționat și în titlu, adăugăm piersici din compot. Este un tort simplu și destul de ușor de preparat.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de torturi cu fructe, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu ciocolată și piersici din compot.