Dulciuri

Tort cu ciocolată și piersici din compot

Pentru momentele dulci dintr-un weekend petrecut cu familia și prietenii, merge tare bine un tort cu ciocolată și piersici din compot. Este un tort foarte simplu și ușor de preparat. Piersicile din compot se combină foarte bine cu crema de ciocolată, dar și cu blaturile însiropate cu siropul de la compot.

Deserturile cu ciocolată și fructe sunt printre cele mai populare. Putem folosi atât fructe proaspete cât și congelate sau din compot. Le putem adăuga atât în blaturi, cât și în creme sau ca decor. Oferă deserturilor arome deosebite și contrast de culori.

Una dintre cele mai apreciate rețete de desert cu fructe de pe blog este rețeta de tort cu ciocolată și fructe de pădure. Este rețeta unui delicios tort cu blaturi umede, cremă de mascarpone cu ciocolată albă și sos de fructe de pădure.

Iar dacă doriți o rețetă de desert cu fructe, dar fără coacere, vă recomand rețeta de tort cu iaurt si fructe. Este un desert răcoritor și delicios, rapid și foarte simplu de preparat.

Ce conține rețeta de tort cu ciocolată și piersici din compot

Pentru tortul din rețeta de azi preparăm un blat simplu de pandișpan. Îl vom însiropa cu siropul de la compotul de piersici. Preparăm o cremă simplă de ciocolată, dar și o glazură. Și, după cum este menționat și în titlu, adăugăm piersici din compot. Este un tort simplu și destul de ușor de preparat.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de torturi cu fructe, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu ciocolată și piersici din compot.

Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe un platou rotund, alături de un bol cu piersici

Gătește Tort cu ciocolată și piersici din compot

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

16

Tort cu ciocolată și piersici din compot și un bol cu felii de piersici

Ingrediente

  • Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
  • 6 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • un praf de sare.
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 300 gr ciocolată cu lapte
  • 300 gr frișcă lichidă
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță cu esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 900 gr compot de piersici decojite
  • Pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml frișcă lichidă.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea blatului de tort care are nevoie și de un timp de repaus după răcire, pentru a se secționa mai bine. Ar fi indicat să-l preparăm de seara.

Cum preparăm blat simplu de tort

Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat. Mixăm continuu până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Cu o spatulă încorporăm si gălbenușurile amestecând delicat, de sus în jos. La final încorporăm făina cernută împreună cu amidonul, cu aceleași mișcări delicate pentru a se menține compoziția aerată. Coacem blatul de tort în forma tapetată cu hârtie de copt, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Apoi îl lăsăm la răcit.

Cum preparăm crema de ciocolată

Punem frișca lichidă într-un vas, pe foc.

Lăsăm frișca lichidă să se încălzească, dar fără a atinge punctul de fierbere pentru a nu-și pierde proprietățile. Stingem focul, rupem ciocolata în bucăți mici, și o adăugăm în vasul cu frișcă. Adăugăm și un praf de sare, esența și untul și amestecăm intens până când ciocolata este topită, iar crema omogenizată. O lăsăm să se răcească mai întâi la temperatura camerei, apoi o punem la frigider.

După ce este bine răcită, introducem mixerul în cremă pentru a-i oferi cremozitatea necesară.

Cum montăm deliciosul tort cu ciocolată și piersici din compot

Secționăm blatul de tort în două părți aproximativ egale. Scurgem piersicile din compot și însiropăm blaturile cu siropul scurs.

Împărțim crema de ciocolată în două părți. Din prima parte de cremă întindem jumătate peste prima secțiune de blat. Așezăm felii de piersici peste ea și le acoperim cu a doua jumătate din cantitatea de cremă.

Așezăm al doilea blat și îmbrăcăm tortul de jur împrejur și deasupra cu a doua parte de cremă. Oprim 2-3 linguri de cremă și pentru decor.

Punem tortul la rece pentru o oră, apoi preparăm glazura de ciocolată.

Topim ciocolata în frișca încălzită, ca la pasul anterior. Amestecăm pentru omogenizare, apoi lăsăm glazura 10 minute să se mai tempereze și întindem deasupra tortului.

Decorăm tortul cu felii de piersici și crema oprită și îl punem la rece pentru cel puțin 4-5 ore. Apoi îl putem porționa și savura alături de cei dragi.