Dulciuri
Tort cu iaurt si fructe
Tort cu iaurt si fructe, un desert racoritor si delicios, rapid, fara coacere, foarte, foarte simplu de preparat. L-am preparat incercand sa folosesc ultimele fructe pe care le aveam in congelator, pentru ca, in curand vine primavara si trebuia sa sarbatorim cumva 🙂 .
Este un tort cu o crema delicioasa de iaurt, frisca si multe fructe de padure, pe care il puteti face in orice anotimp si cu fructele care va plac cel mai mult.
Incercati-l, este un tort dulce acrisor atat de bun si racoros, incat il veti repeta, cu siguranta, de multe ori.
Ingrediente:
- pentru un tort de 22 cm
- 200 g piscoturi
- Sirop
- 150 ml apa
- 50 ml sirop de zmeura
- Crema
- 500 g iaurt simplu
- 160 g zahar pudra
- 300 ml smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
- 10 g gelatina (5 foi sau 12g granule/pudra)
- 1 lingurita de extract de vanilie ( esenta sau zahar vanilat)
- 200 g fructe de padure
- Decor
- 100 ml smantana pentru frisca
- 50-70 g fructe de padure (coacaze rosii in cazul meu)
Mod de preparare pentru reteta de tort cu iaurt si fructe:
Intai preparati crema.Puneti gelatina la hidratat in apa rece si scoateti iaurtul din frigider ca sa poata ajunge la temperatura camerei.
Daca folositi fructe congelate, lasati-le sa se dezghete intr-o sita, astfel se va scurge si tot lichidul.
Intre timp mixati intr-un bol smantana pentru frisca.
*Eu am mixat deodata 400 ml, 300 i-am folosit in crema iar cu restul am decorat tortul.
Scurgeti gelatina de apa si topiti-o la baie de abur, apoi lasati-o sa se raceasca.
Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si vanilia, apoi incorporati gelatina, amestecand continuu. Asigurati-va ca iaurtul nu este rece pentru ca gelatina se va intari si se vor forma cocoloase.
Incorporati si frisca, omogenizati foarte bine si crema este gata.
Pentru sirop este suficient sa amestecati apa cu siropul de zmeura. Sau puteti face un sirop din 200 ml apa, doua linguri de zahar (sau dupa gust ) si vanilie.
Taiati piscoturile la inaltimea formei, treceti-le rapid prin sirop si asezati-le vertical pe pereti.Resturile, insirpoati-le si asezati-le pe fundul formei.
Impartiti vizual crema in trei parti si asezati un prim strat de crema.Presarati 100 de g din fructe,acoperiti-le cu alt strat de crema, restul de fructe si ultima parte de crema.
Decorati cu frisca ramasa si fructe.
Puneti tortul la rece pentru 3-4 ore sau mai bine peste noapte, apoi il puteti taia si manca impreuna cu cei dragi.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII