Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Malakoff cu amaretti și ciocolată

Tort Malakoff cu amaretti și ciocolată porționat pe un platou alb cu picior, alături de tacâmuri și un pahar cu o sticlă

Tortul se poate porționa după ce glazura devine fermă/ Profimedia

Rețeta acestui tort Malakoff cu amaretti și ciocolată este inspirată din bucătăria austriacă, dar reinterpretată.

Tortul Malakoff  a fost creat pentru a sărbători victoria mareșalului francez Pélissier în  bătălia de la Malahov (Malakoff).  Această bătălie s-a dat între armata franceză și cea rusă în anul 1855, mai precis pe 7 septembrie, când a fost asediat orașul Sevastopol din Crimeea.  Bătălia s-a încheiat de partea francezilor, iar mareșalul Pélissier a primit titlul de Duce de Malakoff . Cu acea ocazie a fost creat acest tort.

Este un tort fără coacere, asemănător tortului Tiramisu. Rețeta clasică are la bază pișcoturi însiropate în lapte și cremă de vanilie. Însă, ca oricare altă rețetă, de-a lungul timpului și aceasta a fost adaptată după gusturile bucătarilor.

Noi vă prezentăm o variantă ceva mai complexă cu amaretti în loc de pișcoturi și creme de ciocolată.

Vedeți aici și rețeta clasică pentru tort Tiramisu. Și rețeta tortului Tiramisu ne place s-o reinterpretăm, îmbogățindu-i gustul cu fructe, cu ciocolată, etc.

Găsiți pe blog și o rețetă de Tiramisu cu amaretti la pahar. Biscuiții amaretti se pot prepara și acasă, dacă nu-i găsiți în comerț – vedeți aici rețeta.

Cum preparăm rețeta de Tort Malakoff cu amaretti și ciocolată

Pe lângă biscuiții amaretti pe care îi folosim ca bază la acest tort, în locul clasicelor pișcoturi, mai preparăm și o cremă de vanilie, dar și una de ciocolată. Combinația de gusturi și arome va fi una irezistibilă. În plus mai strecurăm și câteva vișine congelate sau din compot pentru o notă de culoare, dar și gust.

Îmbrăcăm tortul în glazură de ciocolată amăruie și îl decorăm după propria imaginație.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete de torturi inspirate din bucătăria internațională și reinterpretate după propria imaginație.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Malakoff cu amaretti și ciocolată.

Exit mobile version