Dulciuri
TIRAMISU CLASIC
Cand am venit in Italia ,primul desert pe care am invatat sa-l fac a fost tiramisù ,reteta clasica . M-am indragostit iremediabil de acest dulce minunat si am refacut multe alte variante.
Tiramisù cu nutella ,cirese,caramel,cu amaretti sau in cupe ,toate delicioase si apetisante .
Mod de preparare tiramisù
Ingrediente :
- 400 g piscoturi
- 125 g de zahar
- 5 oua
- 500 g mascarpone
- cafea (din 500 ml apa,3 linguri de cafea si una de zahar)
- 40 ml (2 linguri ) vin marsala
- un praf de sare
- cacao pentru decor
Prima data preparam cafeaua , astfel are timp sa se racoreasca sa putem insiropa piscoturile.
Separam ouale,galbenusurile le mixam cu jumatate din zahar pana cand compozitia devine cremoasa,deschisa la culoare si isi dubleaza volumul.Incorporam vinul marsala si mascarponele mixand in continuare pentru omogenizare.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul ramas .
Unim cele doua compozitii,ingloband usor albusurile la galbenusuri .
La fina crema pe care o obtinem va fi pufoasa si aerata .
Intr-un vas cu peretii mai inalti (eu folosesc o tava de 22×30 cm ) ,punem un strat de piscoturi insiropate in cafea,adaugam jumatate di crema ,urmeaza al doilea strat de piscoturi si crema ramasa.
Deasupra cernem uniform cacao.
Pastram desertul la rece cateva ore sau chiar mai bine peste noapte si apoi putem manca un desert minunat.Pofta buna !
COMENTARII