TIRAMISU CLASIC

Cand am venit  in Italia ,primul desert pe care am invatat sa-l fac a fost tiramisù ,reteta clasica . M-am indragostit iremediabil de acest dulce minunat si am refacut multe alte variante.

Tiramisù cu nutella ,cirese,caramel,cu amaretti sau in cupe ,toate delicioase si apetisante .

Mod de preparare tiramisù

Ingrediente :

  •  400 g piscoturi
  •   125 g de zahar
  •  5 oua
  •  500 g mascarpone
  • cafea (din 500 ml apa,3 linguri de cafea si una de zahar)
  •  40 ml (2 linguri ) vin marsala
  •  un praf de sare
  • cacao pentru decor

Prima data preparam cafeaua , astfel are timp sa se racoreasca sa putem insiropa piscoturile.
Separam ouale,galbenusurile le mixam cu jumatate din  zahar pana cand compozitia devine cremoasa,deschisa la culoare si isi dubleaza volumul.Incorporam vinul marsala si mascarponele mixand in continuare pentru omogenizare.

040

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul ramas .

041

Unim cele doua compozitii,ingloband usor albusurile la galbenusuri .

043

La fina crema pe care o obtinem va fi pufoasa si aerata .

045

Intr-un vas cu peretii mai inalti (eu folosesc o tava de 22×30 cm ) ,punem un strat de piscoturi insiropate in cafea,adaugam  jumatate di crema ,urmeaza al doilea strat de piscoturi si crema ramasa.

Deasupra cernem uniform cacao.

tiramisu clasic

Pastram desertul la rece cateva ore sau chiar mai bine peste noapte si apoi putem manca un desert minunat.Pofta buna !

tiramisu

 

tiramisu

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “TIRAMISU CLASIC”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.