Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Pancho cu ananas din compot

Tort Pancho cu ananas din compot, porționat

Tortul se va porționa mult mai bine după ce va sta la rece cel puțin 4-5 ore / Shutterstock

Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple și ușoare de tort cu fructe, pentru sărbători, încercați rețeta de tort Pancho cu ananas din compot. Este un altfel de tort decât cele clasice cu care ne-am obișnuit, dar este delicios, aspectuos și ușor de preparat.

Rețeta tortului Pancho a apărut pe la începutul anului 2000 în cofetăriile din Rusia și a avut un mare succes.  A fost creat și produs de compania de panificație din Moscova, Fili-Baker, care păstrează secretul rețetei originale. Rețeta are la bază o combinație de idei culinare foarte populare, moștenite de la bunicile și mamele din Rusia.

Tortul Pancho cucerește prin aspectul său sub formă de cupolă și interior stratificat. Este realizat din bucăți de pandișpan amestecate cu cremă de smântână și intercalate cu fructe. De obicei se folosesc cireșe sau alte fructe de pădure, dar merg tare bine și fructele din compot, precum ananasul, caisele și altele.

O altă rețetă de tort asemănător de pe blog, este rețeta tortului Mușuroi de furnici (Muraveinik sau Anthill cake). Acesta este tot un tort tradițional rusesc, preparat din firimituri de biscuiți, nucă și cremă de caramel/dulce de leche.

Și tot din categoria torturilor cu aspect de cupolă, vă mai recomand de pe blog rețeta de tort cupolă din ruladă cu gem de vișine.

Cum se prepară rețeta de tort Pancho cu ananas din compot

Pentru tortul Pancho preparăm un blat simplu de pandișpan sau unul cu cacao. După răcire, îl secționăm în bucăți mai mici. Preparăm o cremă pe bază de smântână pe care o amestecăm cu bucățile de pandișpan și cu bucăți de ananas.

Tot acest amestec de ingrediente îl montăm într-un bol cu baza rotundă, pentru a crea aspectul de cupolă. Iar după ce vom răsturna tortul pe platou, îl decorăm cu glazură de ciocolată.

Este unul dintre acele deserturi despre care spunem că este, pe cât de simplu, pe atât de delicios și cuceritor.

Puteți pune în interiorul tortului, dacă îl doriți mai complex, două feluri de blaturi, unul simplu și unul cu pudră de cacao.

Iar dacă vă plac torturile mai simple, cu ingrediente puține, vă invităm să descoperiți colecția de rețete de pe blog accesând secțiunea ”Dulciuri”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Pancho cu ananas din compot.

Exit mobile version